Menü
Ár:
1.040 Ft
850 Ft (810 Ft + ÁFA)
Menny.:db

COVID-19 Antigén tesztlap nyál mintából, 1 db

Ár:
1.040 Ft
850 Ft (810 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: AC256 INCP-ACO802-1*
Kód: 7851
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 850,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2024.08.31.

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (nyál) egy gyors immunkromatográfiás eljárás a SARS-COV-2 antigén emberi nyálból történő kvalitatív kimutatására.

Csak professzionális in vitro diagnosztikai felhasználásra.

Háziorvos, Munkaorvos, Iskolaorvos, Sportorvos, Védőnők, Kórházak, Magánklinikák, Egyéb egészségügyi szolgáltató cégeknek ajánlott.

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (nyál) egy gyors immunkromatográfiás vizsgálat a SARS-CoV-2 antigén emberi nyálból történő kvalitatív kimutatására SARS-CoV-2 fertőzés gyanúja esetén (klinikai megjelenés, illetve laboratóriumi eredmények alapján).

A teszt a SARS-CoV-2 antigén kimutatására szolgál. Az antigén a fertőzés akut szakaszában a felső légutakból általában kimutatható. A pozitív eredmény a vírus antigén jelenlétét bizonyíja, de fertőzés diagnosztizálásához a klinikai képet, illetve a beteg kórtörténetét és egyéb diagnosztikai információkat is figyelembe kell venni.  A pozitív eredmény nem zárja ki a bakteriális fertőzést illetve más vírusokkal való együttfertőződést. A kimutatott antigén nem biztos, hogy a betegség oka.

A negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 fertőzést, és önmagában nem használható a fertőzés vagy betegkezelési döntések meghozatalához. A negatív eredményt, amennyiben a beteg kezeléséhez szükséges, molekuláris vizsgálattal kell megerősíteni. Ismerve a COVID-19-nek megfelelő tüneteket, negatív eredmény esetén figyelembe kell venni a vizsgált személy legutóbbi expozícióját, a kórelőzményt és a klinikai tünetek jelenlétét.

ELV

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (nyál) egy membránalapú immunkromatográfiás eljárás a SARS-CoV-2 antigén emberi nyálmintából történő kvalitatív kimutatására. A teszt zóna SARS-CoV-2 antitesttel van bevonva. A vizsgálat során a minta reagál a SARS-CoV-2 antitesttel bevont részecskékkel. A keverék kapilláris elven felfelé vándorol a membránon és a teszt zónában reagál a SARS-CoV-2 antitesttel. Ha a minta SARS-CoV-2-t tartalmaz, akkor egy színes vonal jelenik meg a teszt (T) zónában. Ha a minta nem tartalmaz a SARS-CoV-2 antigént, a teszt zónában nem jelenik meg színes vonal, ami negatív eredmény jelent. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) régióban a teszt helyes működését mutató színes vonal jelenik meg, igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS – ÉRTÉKELÉS

Minta előkészítése, a teszt kivitelezése

Érzékenység, Specificitás és Pontosság

 • Relatív érzékenység      90.3%
 • Relatív specificitás         99.3%
 • Pontosság         96.8%

Készlet tartalma

 • Tesztlap
 • Nyál mintagyűjtő
 • Puffer
 • Használati utasítás
 • Folyamatábra
 • Veszélyes hulladék zacskó

Készlet nem tartalmazza

 • Stopper
 • Mintagyűjtő pohár

Importőr/Forgalmazó VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!