Menü
Ár:
36.770 Ft (35.019 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Termék címkék: gyorsteszt, székletvér, tumormarker

Transferrin/FOB és Hb-Hp kombinált tesztlap széklet mintából, 25 db

Ár:
36.770 Ft (35.019 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC612 TTFH-635 *
Kód: 6022
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.470,80 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Transferrin/FOB és a Hb-Hp Kombinált Gyors Tesztlap (Széklet) (nem invazív) immunkromatográfiás vizsgálat a humán eredetű hemoglobin, transferrin és Hemoglobin (Hb)/Haptoglobin (Hp) komplex kvalitatív kimutatására emberi székletből, ami a bélvérzéssel járó gyomor és bélrendszeri megbetegedések diagnózisában nyújt segítséget.

ÖSSZEFOGLALÁS

A vastagbélrák olyan vastagbélben vagy végbélben előforduló rákbetegség, amely faji és etnikai csoportba tartozástól függetlenül férfiakat és nőket egyaránt érint, leggyakrabban az 50 év feletti korosztály veszélyeztetett. Férfiak esetében a vastagbélrák a prosztata és a tüdőrák után a harmadik leggyakoribb daganatos megbetegedés. Nőknél, a vastagbélrák az emlő- és tüdődaganat után a harmadik leggyakoribb rákfajta.  A székletben megjelenő okkult vér fontos jele azoknak a betegségeknek diagnosztikai értékelésében, ahol bármilyen etiológiájú gyomor-bélvérzés van jelen, ami nemcsak a vastagbélrákra jellemző. Az emberi hemoglobin jelenléte a székletben nem megfelelő szűrővizsgálatként gyomorrák (felső gasztrointesztinális traktus rendellenességi) szempontjából, mivel a felső emésztőrendszerből származó humán hemoglobin lebomlik a bélrendszerben (az antigenitás elveszik). A székletben lévő transzferrin kimutatása, amely stabilabb a székletben, mint a hemoglobin, alternatív módszert kínál a felső emésztőrendszer betegségének diagnosztizálására.  A székletben kimutatott vér lehet a rákbetegség egyetlen tünete, ám a székletben kimutatott vér nem minden esetben rákos betegség következménye.  A székletben vért okozó egyéb állapotok a következők: Aranyér, anális repedések, vastagbélpolipok, peptikus fekélyek, fekélyes vastagbélgyulladás, gastrooeosophagealis reflux betegség (GERD). Crohn-kór, nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) használata. A Hemoglobin-Haptoglobin komplex gyorsteszt egy immunológiai teszt, amely a hemoglobin-haptoglobin (Hb-Hp) komplex kimutatására épül. Meguro, aki szintén kitűnő érzékenységet és székletkivonatokat írt le, a Hb-Hp komplexet stabilabbnak találta a székletmintában, mint a kötetlen hemoglobint. Így proximális kolorektális vérzés esetén a Hb-Hp komplex valószínűleg kimutatható székletben, még hosszabb áthaladási csatorna esetén is.

ELV

A Transferrin/FOB Kombinált Gyors Tesztlap (Széklet

A membrán tesztvonal régiója anti-hemoglobin antitesttel és anti-transferrin antitesttel van bevonva. A vizsgálat során a minta reagál az anti-hemoglobin ellenanyaggal és / vagy anti-transferrin ellenanyaggal bevont részecskékkel. Az elegy kapilláris elven felfelé vándorol a membránon, majd reagál a membránon lévő anti-hemoglobin és / vagy anti-transferrin antitesttel, aminek eredményeként színes csík jelenik meg. A színes csík jelenléte a tesztvonal régiójában pozitív eredményt mutat, míg hiánya negatív eredményt jelent. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában színes csík jelenik meg, igazolva a tesztlap helyes működését, a megfelelő mintamennyiséget és a minta felszívódását.

Az Hb-Hp Gyors Tesztlap (Széklet)

A membrán tesztvonal régiója anti-haptoglobin antitesttel van bevonva. A vizsgálat során a minta reagál az anti-hemoglobin antitesttel bevont részecskével. Az elegy kapilláris elven felfelé vándorol a membránon, majd reagál a membránon lévő anti-haptoglobin antitesttel, aminek eredményeként színes csík jelenik meg. A színes csík jelenléte a tesztvonal régiójában pozitív eredményt mutat, míg hiánya negatív eredményt jelent. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában színes csík jelenik meg, igazolva a tesztlap helyes működését, a megfelelő mintamennyiséget és a minta felszívódását.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!