Menü
Ár:
970 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Tetanusz antitest tesztlap vér, szérum, vagy plazma mintából, 1 db

Ár:
970 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Cikkszám: AC230 ITE-402-D 1x
Kód: 9419
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 970,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2021.09.30. Kipróbálási mintaként használható.

A Tetanusz Gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy immunkromatográfiás teszt a Tetanusz toxin
antitestek kvalitatív kimutatására teljes vérből, szérumból vagy plazmából, a Tetanusz toxin fertőzés kimutatására.

ÖSSZEFOGLALÁS
A Clostridium tetani egy olyan baktérium, amely emberben a tetanuszfertőzést okozza. A Clostridium tetani egy Gramm-pozitív anaerob bacillus, spóra formájában. Ha sérülések helyén behatol a szervezetbe, gyorsan elszaporodik és olyan toxint termel, ami hat az idegrendszerre és az izom mozgás ellenőrzésére. A Clostridium tetani toxinja kötődik a perifériás ideg membránjához és gátolja a neurotranszmitter felszabadulását. Amennyiben a kémiailag inaktivált tetanusz toxint (tetanus toxoid) injekciózzák be az emberi szervezetbe a tetanusz toxin antitesteket termel. Az oltás a legjobb módja a C. Tetanus fertőzés megelőzésének, mind gyermekben mind felnőttben. Ezen kívül, az anti-tetanusz toxin IgG specifikus és tisztított injekció fékezi a toxin hatását egy akut fertőzés esetén.
Rendszerint hasznos tudni az anti-tetanusz toxin antitestek jelenlétét a szervezetben, hogy az immunológiai állapotát lássuk, annak eldöntésére, hogy szükséges-e a kiegészítő védőoltás, amely biztosítja az immunitást a tetanusz toxinnal szemben.
Sürgősségi esetben nagyon fontos tudni az orvos számára a beteg immun státuszát, hogy dönthessen a megfelelő tetanusz elleni profilaxis kezelésről vészhelyzetben lévő betegek esetében.

ELV
A Tetanusz Gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy membrán alapú immunkromatográfiás vizsgálat a tetanus-toxin-antitestek kvalitatív kimutatására teljes vérből, szérumból, vagy plazmából. Ebben az eljárásban, a tisztított tetanusz toxoidot (nem pathogén tetanusz-toxin származék) a tesztlap teszt zónájában kötött formában van jelen. A minta bevitelével a tesztablakban kialakul a reakció a tetanus toxoiddal borított részecskékkel a tesztlapon. Ez a keverék áramlik és kromatografálódik végig a tesztlapon és kölcsönhatásba lép a tisztított tetanusz toxoiddal. Ha a minta tartalmaz tetanusz antitestet, akkor színes csík jelenik meg a teszt zónában, ami pozitív eredményt jelez. Ha a minta nem tartalmaz tetanusz antitestet, a teszt zónában nem jelenik meg piros csík, akkor a teszt negatív. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában megjelenő színes csík szolgál, jelezve, hogy a minta felvitele elegendő volt és a kivitelezés is megfelelő.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS


 

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!