Menü
Ár:
39.410 Ft (37.533 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

Multidrog 3 tesztpanel vizelet mintából, ABP/UR-144/JWH, 25 db

Ár:
39.410 Ft (37.533 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC363 DOA-134-1 *
Kód: 10837
Elérhetőség: Előrendelhető
Egységár: 1.576,40 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Multi-drog Gyors Tesztpanel egy gyors immunkromatográfiás eljárás az alábbi táblázatban szereplő drogok és metabolitjai cut-off koncentráció feletti kvalitatív kimutatására.   

  Teszt

  Kalibrátor

  Cut-off (ng/ml)

  AB-PINACA

  AB-PINACA

  10

  UR-144

  UR-144 5-Pentanonsav

  25

  JWH

  JWH-18/JWH-73

  50

Ez a teszt egy előzetes analitikai eredményt ad.  Az eredmény megerősítéséhez, más kémiai módszer elvégzése szükséges. A legelfogadottabb megerősítő módszer erre a gázkromatográfiás tömegspektrometria (GC/MS). Pozitív eredmény esetén a drogfüggőség megállapításához klinikai megfontolás és szakmai megítélés szükséges.

 

ÖSSZEFOGLALÁS

JWH

A Szintetikus Marijuana vagy K2 a marihuánához hasonló növényi és kémiai vegyületekből álló pszichotikum.  A legismertebb neve a szernek a K2 és a Spice. Ezek a nevek az összes szintetikus marijuana termék márkanevévé váltak. A szintetikus marijuana akut pszichózist, korábban stabilizált pszichotikus betegség rosszabbodását okozhatja, valamint hajlamos egyénekben és a családban előforduló mentális betegség esetén krónikus (hosszú távú) pszichotikus kórkép kialakulásához vezethet.

A szintetikus marijuana metabolitjainak emelkedett szintje a vizeletben fogyasztás után órákon belül megjelenik és a szer mennyiségétől és a beadás módszerétől függően 72 órán keresztül kimutatható.

2011. március 1. óta 5 kannabioid, JWH-018, JWH-073, CP-47, JWH-200 és a cannabicyclo hexanol illegális az Egyesült Államokban, mivel ezek a szerek nagyon károsak és veszélyeztethetik a közbiztonságot.

UR-144

Az UR-144 egy szintetikus kannabinoid receptor agonista (SCRA), aminek affinitása van a CB1 és CB2 receptorokhoz is.  A CB2-receptorokkal szemben erősen szelektív.

Az UR-144 a delta-9-tetrahidrokannabinolhoz (THC) hasonló hatású, de annál gyengébb pszichoaktív szer. Az UR-144-et különböző nevek alatt forgalmazott gyógynövény termékben mutatták ki.

Egerekben az UR-144 közepesen hatásos az idő- és dózisfüggő mozgásszervi aktivitást csökkenés kifejlődésében (ID50-érték 7,8mg/kg) továbbá antinociceptív hatást vált ki, csökkenti a végbélben mért testhőmérsékletét és a perisztaltikát, többszörösen erősebben, mint a THC. Egerekben végzett THC-diszkriminációs vizsgálatban (ED50-érték 7,1–7,4μmol/kg intra-peritoneális) a THC-t helyettesítő UR-144 hatását rimonabant antagonizálta.

AB-PINACA

Az AB-PINACA a szintetikus kannabisz-termékek komponenseként először 2012-ben Japánban azonosított vegyület1. A szert 2009-ben fájdalomcsillapító gyógyszerként eredetileg a Pfizer fejlesztette ki2. Az AB-PINACA CB1 receptor (Ki=2,87nM, EC50 = 1,2nM) és CB2 receptor (Ki = 0,88nM, EC50 = 2,5nM) agonista, ami patkány diszkriminációs vizsgálatokban, teljes mértékben és 1,5x erősebb hatással helyettesíti a Δ9-THC-t.

ELV

A vizsgálat során a vizeletminta felszívódik a kapilláris hatás következtében. A vizeletmintában jelenlévő drog, ha koncentrációja kisebb a kimutatási határnál (cut-off), nem telíti a specifikus antitestének kötődési helyeit. Ekkor az antitest és a drog-protein komplex reagál, és egy látható színes sáv jelenik meg a drognak megfelelő teszt zónában. A kimutatási határnál nagyobb drog koncentráció esetén a drog telíti az antitest kötődési helyeit, ezért a színes sáv nem jelenik meg a teszt zónában.

A drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg a színes sáv a teszt megfelelő zónájában a drog kompetitív kötődése miatt, míg a drog-negatív, vagy a kimutatási határnál kisebb drog koncentrációjú vizeletminta a versengő kötődés hiányában színes sávot hoz létre a teszt zónában.

Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában mindig megjelenik a teszt helyes működését mutató színes sáv, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr Vitani Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!