Menü
Ár:
11.090 Ft (10.562 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Termék címkék: drogteszt, gyorsteszt, kotinin, nikotin

Kotinin (COT) tesztcsík, 10 ng/ml, 50 db

Ár:
11.090 Ft (10.562 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC320 DCT-101 *
Kód: 9970
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 221,80 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Kotinin (COT) Gyors Tesztcsík (Vizelet) kromatográfiás immunkémiai teszt a Kotinin emberi vizeletből történő kimutatására 10 ng/ml koncentráció felett (cut-off szint). A teszt kimutat más rokon vegyületet is, ezért kérjük, nézze át a Használati Utasítás Analitikai Specificitás táblázatot.

Ez a vizsgálat csak előzetes analitikai eredményt ad. Az analitikai eredmény megerősítésére más, specifikus kémiai módszert kell használni. Gázkromatográfia/Tömegspektrometria (GC/MS) az elfogadott megerősítő módszer. Klinikai eredmények figyelembevétele és szakmai megítélése szükséges minden drogfogyasztási vizsgálatnál, különösen, ha az előzetes eredmény pozitív.

ÖSSZEFOGLALÁS

A Kotinin a nikotin első lebomlási származéka, egy toxikus alkaloida, ami emberben az autonómiás funkciókat és központi idegrendszert izgatja.  A Nikotin is drognak számít egy dohányzó társadalomban, mivel a nikotin hatásának mindenki ki van téve, vagy azért mert cigarettázik, vagy azért mert a környezetében cigarettáznak. A dohányon kívül a nikotin jelen van a forgalomban lévő dohányzásról leszoktató szerekben, rágógumi, bőrtapasz vagy orrspray kiszerelésben. A 24- órás vizeletbe körülbelül 5% nikotin változatlan formában, 10% kotininként és 35% hidroxi-kotininként választódik ki; míg a többi metabolit kevesebb, mint 5%-ban.Kotinin egy inaktív metabolit, de a kiválasztási profilja stabilabb, mint a nikotiné, ami a vizelet pH értékétől függ. Ezért, a kotinin biológiai markerként szolgál a nikotin kimutatására.  A nikotin plazma felezési ideje körülbelül 60 perc belélegzés vagy parenterális alkalmazás esetén.A nikotin és a kotinin a veséken keresztül gyorsan kiválasztódik és kiürül a szervezetből. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a vizeletből a fogyasztás után a kotinint 2-3 nap múlva is ki lehessen mutatni, amennyiben az értéke meghaladja a 10ng/ml (“cut-off” szint) koncentrációt. 

A Kotinin (COT) Gyors Tesztcsíkot (Vizelet) használhatjuk a kotinin kvalitatív kimutatására vizeletből, műszer nélkül. A monoklonális antitestekkel borított tesztcsík szelektíven mutatja ki a vizeletben lévő emelkedett Kotinin szintet. Kotinin (COT) Gyors Tesztcsík (vizelet) pozitív eredményt mutat, ha a Kotinin koncentrációja a vizeletben meghaladja 10ng/ml szintet

A Kotinin (COT) Gyors Tesztcsíkot (Vizelet) használhatjuk a kotinin kvalitatív kimutatására vizeletből, műszer nélkül. A monoklonális antitestekkel borított tesztcsík szelektíven mutatja ki a vizeletben lévő emelkedett Kotinin szintet. Kotinin (COT) Gyors Tesztcsík (vizelet) pozitív eredményt mutat, ha a Kotinin koncentrációja a vizeletben meghaladja 10ng/ml szintet.

ELV

A Kotinin (COT) Gyors Tesztcsík (Vizelet) egy immunkromatográfiás vizsgálat, ahol a vizeletmintában jelenlevő drog és a drog konjugátum kompetitív kötődés elven „versenyez” az antitest kötődési helyeiért.

A vizsgálat során a vizeletminta kapilláris elven szívódik fel. Amennyiben a Kotinin koncentrációja a vizeletben az érzékenységi határ 10ng/ml alatti, akkor nem a Kotinin, hanem a rögzített Kotinin-fehérje konjugátum telíti az antitestek kötődési helyeit, amit a tesztcsík teszt (T) zónájában megjelenő színes vonal jelez. A színes vonal nem jelenik meg, ha a Kotinin koncentrációja az érzékenységi koncentráció értéket 10ng/ml meghaladja, mivel anti-Kotinin antitest összes kötőhelye Kotininnel telítődik.

Drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg színes vonal a tesztcsík teszt (T) zónájában, míg a drog negatív, vagy a kimutatási érzékenység koncentrációnál kisebb Kotinin koncentrációjú vizeletminta esetén színes vonal jelenik meg a teszt zónában. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában mindig megjelenik a színes vonal, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódás megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!