Menü
Ár:
3.145 Ft
1.365 Ft (1.300 Ft + ÁFA)
Menny.:csomag
Termék címkék: gyorsteszt, hüvelyi pH teszt, pH

Hüvelyi pH tesztpanel, 5 db

Ár:
3.145 Ft
1.365 Ft (1.300 Ft + ÁFA)
Menny.:csomag
Cikkszám: AC127 IVPH-504-D 5x
Kód: 10633
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 273,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2024.03.31. Ellenőrzött, meghosszabbítva: 2024.12.31.

A Hüvely pH Gyors Tesztlap (Hüvely mintavevő pálca) egy, fél-kvantitatív, száraz kémiai módszer, női hüvelyből, mintavevő pálcával vett kenetminta pH értékének meghatározására, ami elősegíti a bakteriális vaginózis diagnózisát. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Hüvelyfertőzések minden életkorban gyakran elő fordulnak. A hüvelyváladék savasságának kimutatása elősegítheti annak megállapítását, hogy a hüvelyi panaszokat bakteriális fertőzés okozza-e és igényel-e további vizsgálatokat.

A hüvely pH normál értéke 3.8- 4.5 pH, amely biztosítja a hüvely védelmét az optimális működéshez és védelmezi a bakteriális fertőzésektől. Ez akadályozza meg a patogén organizmusok kolonizációjától illetve a hüvelyfertőzést.

Tejsav baktérium jelenlétében a hüvely felső epitéliumából felszabaduló glikogén lebontási terméke cukor, majd tejsav. Így a hüvelyi környezet savassá válik, pH értéke 3.8 - 4.5. Ez a savas hüvelyi környezet hatásos védelmet biztosít fertőzések ellen, mivel a legtöbb baktérium nem növekszik ilyen környezetben.

Bizonyos hüvely savasságával összefüggésbe hozható hüvelyfertőzésnek nincs recept nélkül elérhető kezelése és orvosi ellátást igényel. Rendellenes, a savasság változásával járó hüvelyváladék többféle fertőzés kombinációja is lehet.

Terhes nő esetében a hüvely fertőzései különösen veszélyesek, mivel mind az anyát, mint a magzatot veszélyeztethetik, ezért a tüneteket mindig orvossal kell megbeszélni.

ELV

Hüvelykenet minta pH meghatározása pH papír használatával történik.  Amint a hüvelykenet mintát tartalmazó mintavevő pálca hozzáér a teszt panelbe beépített pH papírhoz, színváltozás figyelhető meg.  Különböző pH érték, különböző színárnyalatot idéz elő, amely a színskála alapján meghatározza a pH értéket. A hüvelykenet pH papírhoz érintése után, a pH papíron megjelenő színt a csomagoláson lévő színskálához kell összehasonlítani. Miután a vizsgálat során kialakult színhez legközelebb álló, a színskálán szereplő szint megállapítottuk, az eredményt a csomagolásra nyomtatott színskálán található számértékkel adjuk meg. azonos.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS 

  1. A lezárt tasakból a kivett tesztlapot egy órán belül fel kell használni. A legjobb eredményt érdekében a vizsgálatot a tesztlap kibontása után azonnal végezze el.  
  2. Helyezze a tesztlapot tiszta, lapos felületre, de a vizsgálat kézben is végezhető.
  3. Legalább ötször érintse a mintavevő pálca fejét a tesztlap pH-zónájához, ellenőrizve, hogy megfelelő mennyiségű minta került a tesztlap pH zóna felületre.
  4. Azonnal, amíg a mérési teszt zóna még nedves, olvassa le az eredményt. Hasonlítsa össze a pH mérési zónában kialakult színt a csomagolófólián lévő színskálával. Jegyezze fel azt a pH értéket, amit a tesztlapon megjelenő színhez a színskálán lévő szín a legközelebb van. A kiértékelés után megfelelő módon semmisítse meg a tesztet és a mintát.

Az eredményértékelés vizuálisan, a teszten megjelenő színes csík és csomagoláson lévő színskála összehasonlításával történik.

NORMAL ÉRTÉK: Hüvelyi pH érték normál értéke 3.8-4.4 érték között van. A szín sárgáról zöld színűre változik.

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!