Menü
Ár:
10.400 Ft (9.905 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Termék címkék: buprenorfin, drogteszt, gyorsteszt

Buprenorfin (BUP) tesztcsík, 10 ng/ml, 50 db

Ár:
10.400 Ft (9.905 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC314 DBU-101 *
Kód: 10535
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 208,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Buprenorfin (BUP) Gyors Tesztcsík, gyors kromatográfiás immunkémiai teszt a Buprenorfinok vizeletből történő kimutatására 10 ng/ml koncentráció felett (cut-off szint). A teszt kimutat más hasonló vegyületet is, ezért kérjük, nézze át a Használati Utasítás Analitikai Specificitás táblázatot.

Ez a vizsgálat csak előzetes analitikai eredményt ad. Az analitikai eredmény megerősítésére más, specifikus kémiai módszert kell használni. Gázkromatográfia/Tömegspektrometria (GC/MS) az elfogadott megerősítő módszer. Klinikai eredmények figyelembevétele és szakmai megítélése szükséges minden drogfogyasztási vizsgálatnál, különösen, ha az előzetes pozitív eredményt használjuk.

ÖSSZEFOGLALÁS

A Buprenorfin egy erős fájdalomcsillapító, amit gyakran használnak opioid függőség kezelésében is. Különböző márkanevek alatt van forgalomban, mint például Subutex™, Buprenex™, Temgesic™ és Suboxone™, melyek a Buprenorphine HCl-ot egyedül, vagy kombinációban tartalmazza, mint Naloxone HCl.A Buprenorfin és a norbuprenorfin koncentrációja a vizeletben kisebb, mint 1 ng/ml terápiás kezelés alatt, de függőség kialakulásánál ez emelkedhet 20 ng/ml koncentrációra. A plazma fél életideje 2-4 óra, míg az egyszeri dózisban adott drog teljes eliminációja hosszú idő, 6 nap. A nem metabolizálódott drog kimutatható a teszt ablakban 5 napig.

Terápiásan opioid függőségben szenvedő betegnél fájdalomcsillapításra indikált.  Buprenorfint használják, mint helyettesítő szert az opiát, elsősorban heroin függők kezelésére, mivel a szer nagyon hasonló, vagy azonos tulajdonságú, ahhoz,  amihez a beteg függővé vált. Helyettesítő terápiás szerként a Buprenorphine hatékonysága a Methadonéval megegyező, viszont bizonyítottan kevésbé okoz függőséget.

A Buprenorfin (BUP) Gyors Tesztcsík (vizelet) a buprenorfinok gyors kimutatására vizeletből, készülék nélkül. A teszt monoklonális antitesteket használ a Buprenorfin emelkedett szintjének szelektív kimutatására. A Buprenorfin (BUP) Gyors Tesztcsík pozitív eredményt mutat, ha a Buprenorfin koncentrációja meghaladja a kimutatási szintet 10 ng/ml (cut-off).

ELV

A Buprenorfin (BUP) Gyors Tesztcsík (vizelet) immunkémiai vizsgálat, amely a kompetitív kötődés elvén alapul. A vizeletmintában jelenlevő drog versenyez a drog-konjugátummal az antitest kötődési helyeiért.

A vizsgálat során a vizeletminta felszívódik a kapilláris hatás következtében. A buprenorfin, ha a vizeletben koncentrációja a 10 ng/ml szintnél alacsonyabb, nem telíti a teszten a részecskékhez kötött antitestek kötődési helyeit. Az antitesteket tartalmazó részecskéket a rögzített buprenorfin-fehérje konjugátum fogja be és látható színes sávot hoz létre, a Tesztcsík teszt zónájában. A színes sáv nem fejlődik ki a teszt zónában, ha a buprenorfin koncentrációja a „cut-off” értéket meghaladja, mert az anti-buprenorfin antitest összes kötőhelye telítődik.

Drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg színes sáv a tesztcsík teszt zónájában, míg drog negatív vizeletminta, vagy a kimutatási határkoncentrációnál (cut-off szint) kisebb drog koncentrációjú vizeletminta esetén színes sáv jelenik meg a teszt zónában. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában mindig megjelenik a teszt helyes működését mutató színes sáv, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódás megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!