Menü
Ár:
20.590 Ft (19.610 Ft + ÁFA)
Menny.:csomag

ZIKA IgG/IgM és NS1 kombinált tesztlap vér, szérum, vagy plazma mintából, 9 db

Ár:
20.590 Ft (19.610 Ft + ÁFA)
Menny.:csomag
Cikkszám: AC234 IZIC-425
Kód: 7171
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.287,78 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Zika IgG/IgM és NS1 Kombinált Gyors Tesztlap (Teljes Vér/Szérum/Plazma) egy immunkromatográfiás Zika vírus ellen kialakult IgG és IgM antitestek, NS1 antigén kvalitatív kimutatására teljes vérből, szérumból vagy plazmából, ami elősegíti a Zika fertőzés diagnosztizálását.

ÖSSZEFOGLALÁS
A Zika vírus (ZIKV) Flaviviridae családba tartozó vírus. A nappal aktív Aedes, mint például A.aegypti és A.albopictus szúnyogok terjesztik. Nevét az ugandai Zika-erdőről kapta, mivel 1947-ben itt izolálták először a vírust. Zika vírus kapcsolatban áll a dengue, sárgaláz, Japán encephalitis, és a West Nile vírusokkal.4 Az 1950-es évek óta ismert, hogy egy keskeny egyenlítői övben Afrikától Ázsiáig fordul elő. 2007 és 2016 között a vírus kelet felé terjedt, a Csendes-óceánon át Amerikáig, és ez a 2015–16-as Zika-vírus járványhoz vezetett. A Zika-láznak vagy a Zika-vírus fertőzésnek nevezett megbetegedés gyakran tünetmentes, vagy csak enyhe tüneteket okoz, hasonlóan a dengue-láz nagyon enyhe formájához.1 Speciális kezelés nincs, de paracetamol (acetaminofen) és pihenés segíthet a tünetek kezelésében. 2016-os adataink szerint a betegséget gyógyszerekkel vagy oltással nem lehet megelőzni.3 A Zika terhes nőkről a magzatra is terjedhet. Ez mikrocefáliát, súlyos agyi rendellenességeket és egyéb születési rendellenességeket eredményezhet. A felnőttek Zika-fertőzései ritkán Guillain – Barré-szindrómához vezethetnek. A Zika láz, más néven Zika vírus betegség vagy egyszerűen Zika, a Zika vírus által okozott fertőző betegség. A fertőzés legtöbb esetben tünetmentes, vagy enyhe, dengue-lázhoz hasonlító tüneteket okoz7,10. A tünetek között szerepelhet a láz, a vörös szem, az ízületi fájdalom, a fejfájás és makulopapuláris kiütés. A tünetek általában kevesebb, mint hét napig tartanak.8 A kezdeti fertőzés a jelentések szerint nem okozott halált10. A terhesség ideje alatti, anyáról magzatra történő fertőzés esetén előfordul, hogy egyes újszülötteknél a vírus mikrocefáliát és más agyi rendellenességeket okoz. A felnőttekben a fertőzés a Guillain – Barré-szindrómához (GBS) köthető. 10 Szerológiai módszerekkel a Zika vírus elleni specifikus IgG és IgM antitestek kimutathatók. Az IgM antitestek a betegség kezdetétől számított 3 napon belül kimutathatók 13 Szerológiai keresztreakciók előfordulhatnak a szorosan rokon flavivírusokkal, például a dengue- és Nyugat-Nílus vírussal, valamint a flavivírusok elleni oltóanyagokkal is. A Zika IgG/IgM és NS1 Kombinált Gyors Tesztlap (Teljes Vér/Szérum /Plazma) egy teszt, amelyben Zika IgG / IgM antigének és Zika NS1 ellenanyaggal bevont színes részecskék kombinációját használják a Zika IgG / IgM antitestek és a Zika NS1 antigén kimutatására az emberi teljes vérben, szérumban vagy plazmában.

ELV

A Zika IgG/IgM és NS1 Kombinált Gyors Tesztlap (Teljes Vér/Szérum /Plazma) egy kvalitatív membrán alapú immunteszt a Zika Virus elleni IgG és IgM antitestek kimutatására a teljes vér, szérum vagy plazma mintából. A teszt két komponensből áll, egy IgG komponensből és egy IgM komponensből. Az IgG komponensben, az IgG tesztvonal régió anti-humán IgG-vel van bevonva. A vizsgálat során a minta reagál a Zika NS1 antigénnel bevont részecskékkel. A keverék kapilláris elven felfelé vándorol a membránon, és IgG tesztvonal vonalában reagál az anti-humán IgG-vel, ha a minta Zika-vírus IgG-antitestet tartalmaz. Ennek eredményeként színes csík jelenik meg az IgG tesztvonal régiójában. Hasonlóképpen, az anti-humán IgM-mel bevont IgM teszt régióban színes csík jelenik meg amennyiben a minta Zika vírus elleni IgM antitestet tartalmaz, mert a konjugátum-minta komplex reagál az anti-humán IgM-el. Ezért, ha a minta Zika IgG antitestet tartalmaz, akkor színes csík jelenik meg az IgG tesztvonal régiójában. Ha a minta Zika IgM antitestet tartalmaz, akkor színes csík jelenik meg az IgM tesztvonal régiójában. Ha a minta nem tartalmaz Zika antitesteket, a tesztvonalak egyikében sem jelenik meg színes csík, ami negatív eredményt jelez. Az eljárás ellenőrzésére a (C) kontroll zónában a tesztlap helyes működését mutató színes csík jelenik meg, igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt. A Zika IgG/IgM és NS1 Kombinált Gyors Tesztlap (Teljes Vér/Szérum /Plazma) egy kvalitatív membrán alapú immunteszt a Zika NS1 antigén kimutatására a teljes vérben, szérumban vagy plazmában. A vizsgálat során a minta reagál a Zika NS1 antitest-konjugátummal. Az arany-ellenanyag-konjugátum a minta Zika NS1 antigénjéhez majd a membránon bevont anti-Zika NS1-hez kötődik. Amint a reagens áthalad a membránon, a membránon lévő anti-Zika NS1 megköti az antitest-antigén komplexet, és sötétvörös vagy rózsaszín csík alakul ki a teszt régióban. A csík intenzitása a mintában lévő antigén mennyiségétől függ. A rózsaszín csík megjelenését a teszt régióban pozitív eredménynek kell tekinteni.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!