Menü
Ár:
15.710 Ft
10.500 Ft (10.000 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Termék címkék: pajzsmirigy teszt, TSH teszt

TSH tesztlap, vér/szérum/plazma, 5 µIU/ml, 25 db

Ár:
15.710 Ft
10.500 Ft (10.000 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC709 OTS-402-D 25x
Kód: 9326
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 420,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2023.12.31. Ellenőrzött, meghosszabbítva: 2024.06.30.

Gyorsteszt a Thyroid Stimuláló hormon (TSH) emberi teljes vérből, plazmából vagy szérumból történő kvalitatív kimutatására.

Szakember által végzett diagnosztikai használatra.

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A TSH Gyors Tesztlap (Teljes vér/szérum/plazma) egy gyors immunkromatográfiás eljárás a TSH emberi teljes vérből, plazmából vagy szérumból történő kvalitatív kimutatása a felnőttek primer hypothyreozisos állapotának vizsgálatára. A teszt nem alkalmas újszülöttek hypothyreozis szűrésére.

ÖSSZEFOGLALÁS

A pajzsmirigy-stimuláló hormon (más néven thyrotropin, thyrotropic hormon, TSH vagy hTSH humán TSH) egy agyalapi mirigy-hormon, amely serkenti a pajzsmirigyet thyroxin (T4), majd a trijód-thyronin (T3) termelésére, amelyek befolyásolják, majdnem minden szövet anyagcseréjét a szervezetben. Ez a glikoprotein hormon szabályozza a pajzsmirigy endokrin funkcióját és az agyalapi mirigy elülső thyrotrop sejtjei szintetizálják és választják ki. A TSH (felezési ideje körülbelül egy óra) stimulálja a pajzsmirigyet a thyroxin (T4) hormon kiválasztására, amely csak csekély hatással van az anyagcserére. A T4 átalakul trijód -thyroninná (T3), amely az anyagcserét stimuláló aktív hormon. Ennek az átalakulásnak körülbelül 80%-a a májban és más szervekben, 20% -a pedig a pajzsmirigyben történik. A pajzsmirigy stimuláló hormon (TSH) szintjének laboratóriumi vizsgálata a vérben a hypothyreozis legjobb első kivizsgálási tesztje. Fontos megjegyezni, hogy a Szubklinikus Pajzsmirigybetegség Konszenzus Irányelvét: „Egyetlen TSH szérum szint nem döntheti el, hogy szükséges a klinikai beavatkozás vagy ellenjavalt. Minél magasabb a TSH, annál valószínűbb a kezelés szükségessége. Fontos figyelembe venni az egyéni klinikai körülményeket (pl. terhesség, lipidprofil, ATPO antitestek). A TSH Gyors Tesztlap (Teljes vér/szérum/plazma) egy olyan kvalitatív gyors teszt, amely vér-, szérum- vagy plazmamintából a TSH jelenlétét  5μIU/ml érzékenységgel mutatja ki. A TSH Gyors Tesztlap (Teljes vér/szérum/plazma) egy egyszerű teszt, amely monoklonális antitestek kombinációját használja fel a TSH emelkedett szintjének szelektív kimutatására a teljes vérben, szérumban vagy plazmában.Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő