Menü
Ár:
58.670 Ft (55.876 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

SARS-CoV-2, Influenza A+B, RSV, Adenovírus és Mycoplasma pneumoniea Antigén kombinált tesztlap orrgarat mintából, 20 db

Ár:
58.670 Ft (55.876 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC263 IRT-ACO555
Kód: 4585
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.933,50 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A SARS-CoV-2, Influenza A+B, RSV, Adenovírus és Mycoplasma pneumoniea Antigén Kombinált Gyorsteszt egy gyors kromatográfiai immunvizsgálat az emberi orrgaratban jelen lévő SARS-CoV-2, Influenza A, Influenza B, RSV, Adenovírus és a Mycoplasma pneumoniea antigének kvalitatív kimutatására.

Csak professzionális in vitro diagnosztikai használatra.

Háziorvos, Munkaorvos, Iskolaorvos, Sportorvos, Védőnők, Kórházak, Magánklinikák, Egyéb egészségügyi szolgáltató cégeknek ajánlott.

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A SARS-CoV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus/M.pneumoniae Antigén Kombinált Gyorsteszt (orrgarat kenet) egy  kromatográfiai immunvizsgálat az emberi orrgaratban jelen lévő SARS-CoV-2, Influenza A, Influenza B, Respiratory Syncytial Vírus (RSV), Adenovírus és M.pneumoniae. antigének kvalitatív kimutatására, olyan esetekben, amikor a klinikai tünet együttes és egyéb laboratóriumi vizsgálatok alapján a SARS-CoV-2/Influenza/RSV/Adenovírus/ M.pneumoniae  fertőzés megjelenése gyanított.

Az eredmények a SARS-CoV-2, az Influenza A+B az RSV  az Adenovírus  és a  M.pneumoniae. antigének kimutatására vonatkoznak. Az antigén a felső légutakból a fertőzés korai fázisában általában kimutatható. A pozitív eredmény a vírus antigének jelenlétét igazolja, de a klinikai kép és a beteg kórtörténete, valamint egyéb diagnosztikai információk szükségesek a fertőzés megállapításához. A pozitív eredmények nem zárják ki a bakteriális illetve más vírusokkal való fertőzöttséget. Továbbá, nem biztos, hogy a tünetek hátterében a kimutatott kórokozó áll.

A negatív eredmény nem zárja ki  SARS-CoV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus/ M.pneumoniae fertőzést, és nem használható egyedüli alapként kezelési döntések meghozatalára. A negatív eredményeket feltételezhetőnek kell tekinteni és amennyiben szükséges, molekuláris vizsgálattal kell megerősíteni. Negatív eredmény esetén figyelembe kell venni a beteg lehetséges SARS-COV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus/ M.pneumoniae fertőződési expozícióját, a kórelőzményt és a SARS-COV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus/ M.pneumoniae megfelelő  klinikai tüneteket is.

A SARS-COV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus/ M.pneumoniae Antigén Kombinált Gyorstesztet képzett klinikai laboratóriumi személyzet használja.

KIVITELEZÉS – ÉRTÉKELÉS

MINTAVÉTEL, SZÁLLÍTÁS ÉS ELŐKÉSZÍTÉS

Mintavétel

  1. Helyezze a steril mintavevő pálca tamponos végét az orrnyílásba, úgy hogy elérje a hátsó orrgarat nyálkahártya felszínét.
  2. Törölje végig hátsó orrgarat nyálkahártya felszínét.
  3. Húzza ki a steril mintavevő pálca tamponos végét az orrnyílásból.

Minta szállítása és tárolása

A mintát a mintavételt követően azonnal dolgozza fel. Amennyiben ez nem lehetséges, javasolt, hogy a mintavevő pálcát helyezze egy száraz, steril, jól záró műanyag csőbe. A minták stabilak szobahőmérsékleten 8 órán, 2-8°C-on 24 órán keresztül száraz és steril körülmények között.

Ne tárolja a mintákat vírus transzport táptalajban.

MINTA ELŐKÉSZÍTÉS

A minta előkészítéséhez kizárólag a teszt csomagolásában lévő extraháló csövet és puffert használja.

Figyeljen a Használati Utasítás folyamat ábra szerinti betartására.

  1. Helyezze a mintavevő pálcát az Extrakciós puffert (500 µl) tartalmazó Extrakciós csőbe. Az Extrakciós csőben forgassa a mintavevő pálcát körülbelül. 10 másodpercig, úgy hogy a minta antigénje kiváljon a mintavevő tamponfejéből az extrakciós pufferbe.
  2. Vegye ki a mintavevő pálcát az Extrakciós csőből, úgy hogy erősen nyomja a cső belső falához a tamponos végét, annak érdekében, hogy minél több folyadék maradjon a csőben. Dobja el a mintavevő pálcát helyi veszélyes anyagok tárolására vonatkozó szabályok szerint.

*Megjegyzés: Az extrakció után a minta szobahőmérsékleten 2 óráig, 2-8°C-on 24 óráig stabil.Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő