Menü
Ár:
45.780 Ft (43.600 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

SARS-CoV-2, Influenza A+B, RSV és Adenovírus Antigén kombinált tesztlap orrgarat mintából, 20 db

Ár:
45.780 Ft (43.600 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC262 IRT-ACO545
Kód: 4082
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 2.289,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A SARS-CoV-2, Influenza A+B, RSV és Adenovírus Antigén Kombinált Gyorsteszt egy gyors kromatográfiai immunvizsgálat az emberi orrgaratban jelen lévő SARS-CoV-2, Influenza A, Influenza B, RSV és Adenovírus antigének kvalitatív kimutatására.

Csak professzionális in vitro diagnosztikai használatra.

Háziorvos, Munkaorvos, Iskolaorvos, Sportorvos, Védőnők, Kórházak, Magánklinikák, Egyéb egészségügyi szolgáltató cégeknek ajánlott.

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A SARS-CoV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus Antigén Kombinált Gyorsteszt (orrgarat kenet) egy kromatográfiai immunvizsgálat az emberi orrgaratban jelen lévő SARS-CoV-2, Influenza A, Influenza B, Respiratory Syncytial Vírus (RSV) és Adenovírus antigének kvalitatív kimutatására, olyan esetekben, amikor a klinikai tünet együttes és egyéb laboratóriumi vizsgálatok alapján a SARS-CoV-2/Influenza/RSV/Adenovírus fertőzés együttes megjelenése gyanított.

Az eredmények a SARS-CoV-2, az Influenza A+B az RSV és az Adenovírus antigének kimutatására vonatkoznak. Az antigén a felső légutakból a fertőzés korai fázisában általában kimutatható. A pozitív eredmény a vírus antigének jelenlétét igazolja, de a klinikai kép és a beteg kórtörténete, valamint egyéb diagnosztikai információk szükségesek a fertőzés megállapításához. A pozitív eredmények nem zárják ki a bakteriális illetve más vírusokkal való fertőzöttséget. Továbbá, nem biztos, hogy a tünetek hátterében a kimutatott kórokozó áll.

A negatív eredmény nem zárja ki  SARS-CoV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus fertőzést, és nem használható egyedüli alapként kezelési döntések meghozatalára. A negatív eredményeket feltételezhetőnek kell tekinteni és amennyiben szükséges, molekuláris vizsgálattal kell megerősíteni. Negatív eredmény esetén figyelembe kell venni a beteg lehetséges SARS-COV-2/Influenza A+B/RSV és az Adenovírus fertőződési expozícióját, a kórelőzményt és a SARS-COV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírusnak megfelelő klinikai tüneteket is.

A SARS-COV-2/Influenza A+B/RSV/Adenovírus Antigén Kombinált Gyorstesztet képzett klinikai laboratóriumi személyzet használja.

KIVITELEZÉS – ÉRTÉKELÉS

Mintavétel

  1. Helyezze a steril mintavevő pálca tamponos végét az orrnyílásba, úgy hogy elérje a hátsó orrgarat nyálkahártya felszínét.
  2. Törölje végig hátsó orrgarat nyálkahártya felszínét.
  3. Húzza ki a steril mintavevő pálca tamponos végét az orrnyílásból.

Mintaszállítás és előkészítés

A mintákat minél hamarabb fel kell használni. Amennyiben a tesztelést nem azonnal végzik a mintákat száraz, steril, szorosan záródó műanyag csőben kell tárolni. A minta száraz és steril műanyag csőben szobahőmérsékleten 8 órán, 2-8°C hőmérsékleten 24 órán tárolható.

Ne tárolja a mintát vírus transzporttáptalajban.

MINTA ELŐKÉSZÍTÉS

A minta előkészítéséhez kizárólag a teszt csomagolásában lévő extraháló csövet és puffert használja.

Figyeljen a Használati Utasítás folyamat ábra szerinti betartására.

  1. Helyezze a mintavevő pálcát az Extrakciós puffert (500 μl) tartalmazó Extrakciós csőbe Az Extrakciós csőben forgassa a mintavevő pálcát körülbelül. 10 másodpercig, úgy hogy a minta antigénje kiváljon a mintavevő tamponfejéből az extrakciós pufferbe.
  2. Vegye ki a mintavevő pálcát az Extrakciós csőből, úgy hogy erősen nyomja a cső belső falához a tamponos végét, annak érdekében, hogy minél több folyadék maradjon a csőben. Dobja el a mintavevő pálcát helyi veszélyes anyagok tárolására vonatkozó szabályok szerint.

Minta szállítása és tárolása

A mintát a mintavételt követően azonnal dolgozza fel. Amennyiben ez nem lehetséges, javasolt, hogy a mintavevő pálcát helyezze egy száraz, steril, jól záró műanyag csőbe. A minták stabilak szobahőmérsékleten 8 órán, 2-8°C-on 24 órán keresztül száraz és steril körülmények között.

Ne tárolja a mintákat vírus transzport táptalajban.

Forgalmazó/Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!