Menü
Ár:
16.450 Ft (15.667 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

Rotavírus - Adenovírus kombinált tesztlap, 25 db

Ár:
16.450 Ft (15.667 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC222 IRAC-625 *
Kód: 6764
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 658,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Gyors, egylépéses tesztlap a rotavírus és adenovírus kvalitatív kimutatásával humán székletből.

Csak szakember által végzett in vitro diagnosztikai használatra

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A Rotavírus és Adenovírus Kombinált Gyors Tesztlap (Széklet) egy immunkromatográfiás módszer a rotavírus és adenovírus fertőzés kvalitatív kimutatására.

ÖSSZEFOGLALÁS

A kisgyermekekben jelentkező akut hasmenéses betegség a morbiditás egyik fő oka világszerte, és vezető szerepet játszik a halálozásban a fejlődő országokban. A rotavírus a leggyakoribb ok, ami felelős az akut gasztroenteritiszért, főleg kisgyermekekben. Felfedezése 1973-ban történt és az infantilis gasztroenteritisszel való összekapcsolása nagyon fontos előrelépést jelentett a nem akut bakteriális fertőzés által kiváltott gasztroenteritisz tanulmányban. A rotavírus orális-széklet útján terjed 1-3 napos inkubációs periódussal. Bár a mintavételek a betegség második és ötödik napján belül ideálisak az antigén kimutatására, a rotavírus lehet továbbra is kimutatható, amíg a hasmenés folytatódik. A rotavírusos gasztroenteritisz a veszélyeztetett populációk, például csecsemők, időskorúak és immunhiányos betegek halálát eredményezheti.3. Mérsékelt éghajlatokon, a rotavírus fertőzések főként a téli hónapokban fordulnak elő. Népbetegségekről és járványokról számoltak be, amelyek néhány ezer embert érintenek. Akut enterális betegségben szenvedő kórházi gyermekek esetében az analizált minta 50%-ának pozitív volt a rotavírus. A vírusok replikálódnak a sejtmagban, és általában gazdafaj-specifikus, jellegzetes citopátiás hatást (CPE) fejtenek ki. Mivel a rotavírust rendkívül nehéz tenyészteni, szokatlan a vírus izolálása a fertőzés diagnosztizálására. Ehelyett különféle technikákat fejlesztettek ki a rotavírus kimutatására a székletben. Kutatások kimutatták, hogy nagyon sok gyermeknél az enterális adenovírusok, elsősorban az Ad40 és az Ad41 az elsődleges okai a hasmenésnek, és csak másodlagos szerepet játszanak a rotavírusok. Ezeket a vírus kórokozókat szerte a világon izolálták, mivel ezek okozhatnak hasmenést széles körben a gyermekeknek. A fertőzéseket leggyakrabban két évnél fiatalabb gyermekeknél tapasztalták, de minden életkorú betegnél megtalálhatók. További vizsgálatok azt mutatták, hogy az adenovírusok az összes kórházi  vírusos gasztroenteritisz 4-15%-nál előfordulnak.5,6,7,8,9 A gyors és pontos diagnosztizálása az adenovírus okozta gasztroenteritisznek segítséget nyújt a gasztroenteritisz etiológiájának megállapításában és a betegek kezelésében.
Más diagnosztikai technikák, mint az elektromikroszkópia (EM) és a nukleinsav-hibridizáció drágák és munkaigényesek. Az adenovírus fertőzés önkorlátozó jellege miatt ilyen drága és munkaigényes vizsgálatokra valószínűleg nincs szükség.

A Rotavírus és az Adenovírus kombinált tesztlap (Széklet) kromatográfiás immunológiai eljárás a rotavírus és az adenovírus gyors kvalitatív kimutatására az emberi székletmintából, eredményeket nyújtva 10 perc alatt. A teszt a rotavírusra és az adenovírusra specifikus ellenanyagokat használ fel a rotavírus és az adenovírus szelektív kimutatására emberi széklet mintából.

 ELV

A Rotavírus és Adenovírus Kombinált Gyors Tesztlap (Széklet) egy kvalitatív síkáramlású immunológiai eljárás a rotavírus és adenovírus kimutatására humán székletmintából.

Ebben a tesztben a membránt előzetesen bevonták anti-rotavírus ellenanyaggal a tesztlap T1 zónájában, és anti-adenovírus ellenanyaggal a tesztlap T2 zónájában. A vizsgálat során a minta reagál az anti-rotavírus ellenanyaggal és anti-adenovírus ellenanyaggal bevont részecskével. A teszt kivitelezése során a minta reagál az anti-rotavírus és anti-adenovírus részecskékkel bevont részecskékkel. A keverék felszívódik a membrán kapillárisain keresztül és reagál az anti-adenovírussal és az anti-rotavírussal bevont membránnal és színes csíkot képeznek. A színes csíkok megjelenése a tesztcsík(ok) zónájában pozitív eredményt mutat(nak), míg hiányuk negatív eredményt jelent(enek). Eljárási ellenőrzésként szolgál, a színes csík megjelenése a kontroll zónában jelezve, hogy a mintából megfelelő mennyiség volt felhasználva és a membrán is megfelelően működött.
Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!