Menü
Ár:
28.440 Ft (27.086 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

Myoglobin/CK-MB/Troponin I kombinált tesztlap vér, szérum vagy plazma mintából, 25 db

Ár:
28.440 Ft (27.086 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC513 CMA-435 *
Kód: 5839
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.137,60 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Myoglobin/CK-MB/ Troponin I Combo Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) gyors immunkromatográfiás módszer a humán Myoglobin, a CK-MB és a szívizom Troponin I (cTnI) kvalitatív kimutatására teljes vérből, szérumból vagy plazmából a szívinfarktus diagnosztizálása céljából.

ÖSSZEFOGLALÁS

A Myoglobin (MYO), a Kreatin-kináz-MB (CK-MB) és a szívizom Troponin I (cTnI) fehérjék, amelyek a szívizom károsodása esetén kerülnek a vérbe. A Myoglobin egy 17,8 kDa molekulatömegű hemoprotein, amely a váz- és szívizomban található1.

Az izomsejtek sérülésekor a felszabaduló Myoglobin viszonylag kis mérete miatt gyorsan a vérbe kerül. Az infarktust követően 2-4 óra múlva a Myoglobin szint az alapértékhez képest mérhetően növekszik, maximális értékét 9-12 óra múlva éri el, és 24-36 óra múlva tér vissza az alapértékre2,3. A CK-MB enzim a szívizomban is található, molekulatömege 87,0 kDa 4. A kreatin-kináz dimér szerkezetű enzim, amelynek két alegysége az izomban „M (muscle)” és az agyban „B (brain)”található és együtt három különböző izoenzimet képeznek: CK-MM, CK-BB, és CK-MB. A CK-MB, mint a kreatinin-kináz legfontosabb izoenzime a szívizom károsodás kimutatására.5. CK-MB kreatinin-kináz izoenzim a szívizom infarktus meglehetősen pontos markere5. A szívinfarktus tüneteinek megjelenését követő 3-8 órában a CK-MB szint megemelkedik a vérben, maximális értékét a szívizom károsodása utáni 9-30. óra között éri el majd 48-72 óra múlva visszatér az alapértékre6. A szívizom Troponin I (cTnI) a szívizomban található 22,5 kDa molekulatömegű fehérje7. A Troponin I részegysége a három részből álló, Troponin I, Troponin T és Troponin C komplexnek. A tropomiozinnal együtt ez a szerkezeti komplex a fő szabályozója az aktomiozin kalcium-érzékeny ATP-áz aktivitásának a szív- és a harántcsíkolt izomzatban8. A szívizom sérülése következtében kialakuló fájdalom kezdete után 4-6 óra múlva Troponin I szabadul fel és kerül a vérbe. A Troponin I és a CK-MB felszabadulási folyamata hasonló, de amíg a CK-MB szintje 72 óra alatt a normál értékre csökken, addig a Troponin I szintje 6-10 napig emelkedett marad, ami hosszabb időszakot ad a szívizomsérülés kimutatására.

A Myoglobin/CK-MB/Troponin I Combo gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) a kombinált antitestekkel borított részecskék és a reagensek komplex reakcióját alkalmazza a Myoglobin, a CK-MB és a Troponin I (cTnI) kvalitatív kimutatására teljes vérből, szérumból, vagy plazmából. A legkisebb kimutatható koncentráció 50 ng/ml Myoglobin, 5 ng/ml CK-MB és 0,5 ng/ml Troponin I.

ELV

A Myoglobin/CK-MB/Troponin I Combo Gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egylépéses, membrán alapú immunkémiai vizsgálat a teljes vér, szérum, vagy plazma Myoglobin, CK-MB és Troponin I (cTnI) tartalmának kvalitatív kimutatására. A membrán specifikus antitest-komplexeket tartalmaz, mindhárom vizsgálandó molekulára a teszt (T) zónában. A vizsgálat során a teljes vér, szérum, vagy plazma minta reagál a specifikus antitestekkel borított részecskékkel. A kapilláris hatásra felszívódó keverék kromatografálódik, és a specifikus komplex reagensekkel színes sávokat képeznek. A teszt (T) zónában megjelenő színes sáv, vagy sávok pozitív eredményt, hiányuk negatív eredményt jelent (enek). Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában a tesztlap helyes működését mutató színes sáv jelenik meg, igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - EREDMÉNY

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!