Menü
Ár:
1.155 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 3!

Micro-Albumin félkvantitatív tesztlap vizelet mintából, 20 µg/ml, 1 db

Ár:
1.155 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 3!
Cikkszám: AC707 OMIA-102-D 1x
Kód: 7168
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.155,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2022.06.30. Kipróbálási vagy bemutató mintaként használható.

A Félkvantitatív Mikroalbumin Gyors Tesztlap (vizelet) egy immunkromatográfás eljárás a Mikroalbumin félkvantitatív kimutatására emberi vizeletből.

Ez a termék félkvantitatív vizuális eredményt ad és csak professzionális használatra szolgál. Alternatív analitikai kémiai alapú módszert kell használni a gyorsteszt eredményének a megerősítésére. 

A vizeletben kis mennyiségben, de folyamatosan megjelenő albumin a  vesekárosodás első jele lehet. Az egészséges veseműködés során a glomerulus filtrációval kiszűrt albumin a tubulárison visszaszívódik, így a vizeletben alig mutatható ki. Sérült vesénél ez a folyamat felborul. Mikroalbumin uriának a vizeletben megjelenő 20-200 mg / l albumin mennyiséget nevezzük.  Ezzel a Mikroalbumin teszttel a vizeletben ilyen alacsony koncentrációban megjelenő albumint már biztonságosan ki lehet mutatni. Cukorbetegek esetén a pozitív eredmény különösen fontos, mert a diabéteszes nefropátia kialakulására utalhat, ami megfelelő terápiás beavatkozás nélkül a betegek nagy százalékában komplikáció vezethet. A folyamatosan növekvő albuminürítés a vizeletbe (makroalbuminuria) idővel dialízist igénylő veseelégtelenséghez vezethet, ami miatt a vese transzplantáció elkerülhetetlenné válhat.  Az Egyesült Államokban és Európában a végstádiumú veseelégtelenség fő oka a cukorbetegség. Egy globálisan készített tanulmány (DEMAND) szerint a 2-es típusú cukorbetegek kb. 41%-ában fordul elő Mikroalbuminuria. A Mikroalbuminuria gyakorisága nő az életkorral, a vérnyomásbetegség és a diabetes időtartamával, míg a jól beállított vércukorszint csökkenti azt.  A cukorbetegség elterjedtsége rámutat a Mikroalbuminuria éves szűrésének fontosságára ebben a betegcsoportban.  Az 1. típusú cukorbetegeknél az első mérés végzése általában a betegség kezdete után 5 évvel javallott. A 2-es típusú cukorbetegeknél a szűrésnek közvetlenül a diagnózis felállításakor kell megkezdődnie, mivel nem lehet tudni, hogy a betegség mióta áll fent. A 2. típusú cukorbetegek esetén a Mikroalbuminuria diagnosztizálása különös jelentőséggel bír, mivel nemcsak nefropatiának az első jele, hanem kockázatának a szív - és érrendszeri betegségeknek is fokozott mutatója lehet. A vese károsodása mellett az albumin ürülés fokozódhat más befolyásoló tényezők hatására is, mint például fizikai aktivitás, húgyúti fertőzés, magas vérnyomás, szívelégtelenség vagy műtéti beavatkozás.

Ha a felsorolt a tényezők kiküszöbölése után a megnövekedett albumin kiürülés csökken, akkor átmeneti patológiás ok nélküli albuminuriáról van szó.

Mivel az albumin ürülése napról napra lényegesen változhat, így hosszabb időn keresztül, legalább 3-6 hónapon keresztül vizsgált vizeletmintában legalább kétszer emelkedett albuminszintet kell kimutatni ahhoz, hogy az albuminuria diagnózisának megállapításához

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!