Menü
Ár:
10.400 Ft (9.905 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Termék címkék: drogteszt, gyorsteszt, metadon teszt

Metadon (MTD) tesztcsík vizelet mintából, 200 ng/ml, 50 db

Ár:
10.400 Ft (9.905 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC331 DMT-101 *
Kód: 10539
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 208,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Metadon (MTD) Gyors Tesztcsík (vizelet) a vizeletben 200 ng/ml koncentráció felett megjelenő metadon síkáramlású immunkromatográfiás kimutatására szolgál. A teszt érzékeny az „Analitikai Specifikusság” táblázatában felsorolt hasonló, rokon vegyületekre is. 

A Metadon (MTD) Gyors Tesztcsíkkal (vizelet) végzett vizsgálat csak előzetes kvalitatív eredményt ad. Az analitikai eredmény megerősítésére más, specifikus analitikai módszert kell használni, amik közül a legelfogadottabb módszer a Gázkromatográfia/Tömegspektrometria (GC/MS). Minden drogfogyasztási vizsgálatnál különösen, ha az előzetes eredmény pozitív egyéb klinikai eredmények figyelembevétele és szakmai megítélése is szükséges.

ÖSSZEFOGLALÁS

Metadon narkotikus hatású fájdalomcsillapító, amit opioid (heroin, Vicodin, Percocet, morfin) függő betegek fájdalomcsillapítására használnak a függőség kezelése alatt.  A szájon át adagolt metadon farmakológiája nagyon különbözik az intravénás (iv) metadontól. Szájon át szedett metadon egy része a májban raktározódik és később váltja kihatását.  Az iv. metadon úgy hat, mint a heroin. Legtöbb államban (USA) a betegek fájdalom, vagy metadon klinikára kell menniük, hogy a felírt metadont megkaphassák. Metadon hosszú hatású fájdalomcsillapító, 12-14 órás hatással. Ideális esetben a Metadon megszabadítja a beteget az illegális heroin szerzés kényszerétől, az injekciózás veszélyitől, illetve az érzelmi hullámvasúttól, amit az opiátok okoznak. 

Hosszú távon, magas dózisban alkalmazott Metadon elnyújtott elvonási periódust okozhat. Metadon elvonás hosszabb és nehezebb, mint amit heroin egyszerű megvonása okoz, mégis a helyettesítő Metadon terápia és fokozatos annak megvonása egy elfogadott méregtelenítési módszer mind a betegek, mind a terapeuták számára.

A Metadon (MTD) Gyors Tesztcsík (vizelet) a metadon vizeletmintából történő gyors, kvalitatív kimutatására szolgál, készülék nélkül. A monoklonális anitestekkel borított tesztcsík szelektíven mutatja ki a vizeletben lévő emelkedett Metadon szintet.  Metadon (MTD) Gyors Tesztcsík (vizelet) pozitív eredményt mutat, ha a Metadon koncentrációja a vizeletben eléri 200ng/ml szintet.

ELV

A Metadon (MTD) Gyors Tesztcsík (vizelet) egy immunkromatográfiás vizsgálat, ahol a vizeletmintában jelenlevő drog és a drog-konjugátum kompetitív kötődés elven „versenyez” az antitest kötődési helyeiért. A vizsgálat során a vizeletminta kapilláris elven szívódik fel.

Amennyiben a metadon koncentrációja a vizeletben az érzékenységi határ (200ng/ml) alatti, akkor nem a metadon, hanem a rögzített metadon-fehérje konjugátum a telíti az antitestek kötődési helyeit, amit tesztcsík teszt (T) zónájában megjelenő színes csíkot jelez. A színes csík nem jelenik meg, ha a metadon koncentrációja az érzékenységi koncentráció értéket (200ng/ml) meghaladja, mivel anti-metadon antitest összes kötőhelye metadonnal telítődik.  

Drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg színes csík a tesztcsík teszt (T) zónájában, míg drog negatív, vagy a kimutatási érzékenység koncentrációnál kisebb metadon koncentrációjú vizeletminta esetén színes sáv jelenik meg a teszt zónában. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában mindig megjelenik a színes sík, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódás megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!