Menü
Ár:
10.400 Ft (9.905 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

Marijuana (THC20) tesztcsík, 20 ng/ml, 50 db

Ár:
10.400 Ft (9.905 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC328 DTH-101 *
Kód: 10542
Elérhetőség: Előrendelhető
Egységár: 208,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Csak egészségügyi szakemberek által végzett in vitro diagnosztikai alkalmazásra.

Gyorsteszt a Marihuána kvalitatív kimutatásásra emberi vizeletből. 

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A THC Gyors Tesztcsík (Vizelet) egy immunkromatográfiás eljárás a 11-nor-∆9-THC-9COOH) THC metabolit) kimutatására emberi vizeletből 20 ng/ml érzékenységi határérték (cut-off) mellett. Ez a vizsgálat csak előzetes analitikai eredményt ad. Az analitikai eredmény megerősítésére más, specifikusabb kémiai módszert kell használni. Gázkromatográfia/Tömegspektrometria (GC/MS) az elfogadott megerősítő módszer. Klinikai eredmények figyelembevétele és szakmai megítélése szükséges minden drogfogyasztási vizsgálatnál, különösen, ha az előzetes pozitív eredményt használjuk.

ÖSSZEFOGLALÁS

THC (∆9-tetrahydrocannabinol) a cannabis (Marijuana) elsődleges aktív összetevője. Cigarettaként szívva, vagy orális adagolásnál a THC eufórikus érzést vált ki. Rendszeres használókra a károsodott rövid távú memória, illetve tanulási nehézségek jellemzőek. Előfordul, hogy átmeneti idegességet és zavarodottságot élnek meg. Hosszútávú, magas dózisú használat viselkedési zavarok kialakulásával járhat. Cigarettaként elszívott marihuána csúcshatása 20-30 perc alatt alakul ki és 90-120 percig tart. A szer metabolitjai a vizeletben néhány órával a fogyasztás után megjelennek és 3-10 napig kimutathatók. A vizeletben a marihuána legfontosabb metabolitjaként a 11-nor-Δ9-tetrahydrocannabinol-9-carboxylic acid (THC-COOH) jelenik meg.

A THC Gyors Tesztcsík (Vizelet) laboratóriumi berendezést nem igénylő vizeletvizsgálati módszer. A teszt monoklonális antitesteket alkalmazva szelektíven mutatja ki a marihuána megemelkedett szintjét a vizeletben. A THC Gyors Tesztcsík (Vizelet) pozitív eredményt mutat, ha a marihuána koncentrációja a mintában meghaladja a 20 ng/ml-t, ami a Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA, USA) által javasolt érzékenységi határ.

ELV

A THC Gyors Tesztcsík (Vizelet) egy kötődési verseny elvén alapuló immunkromatográfiás vizsgálat. A vizeletben estlegesen jelen lévő drogok versenyeznek a drogkonjugátummal az antitest kötőhelyeiért. A vizsgálat során a vizeletminta a kapilláris hatás következtében felszívódik. Amennyiben a vizeletmintában jelenlévő marihuána koncentrációja alacsonyabb az 20 ng/ml kimutatási határnál, akkor nem telíti a specifikus antitestjének kötődési helyeit. Ilyen esetben az antitest a drog-protein komplex-szel reagál, és egy látható színes sáv jelenik meg a teszt zónában. A kimutatási határnál nagyobb drog koncentráció esetén a drog telíti az antitest kötődési helyeit, ezért a színes sáv nem jelenik meg a teszt zónában. A drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg a színes sáv a teszt megfelelő zónájában a drog kompetitív kötődése miatt, míg a drog-negatív, vagy a kimutatási határnál kisebb drog koncentrációjú vizeletminta a versengő kötődés hiányában színes sávot hoz létre a teszt zónában. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában mindig megjelenik a teszt helyes működését mutató színes sáv, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódása megfelelő volt.

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!