Menü
Ár:
25.810 Ft (24.581 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

Legionella tesztlap vizelet mintából, 25 db

Ár:
25.810 Ft (24.581 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC215 ILEG-102 *
Kód: 9345
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.032,40 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Legionella pneumophila Gyors Tesztlap (Vizelet) egy in vitro immunkromatográfiás diagnosztikum.

Legionella pneumophila által termelt szolubilis antigén 1 szerotípus emberi vizeletből történő kvalitatív kimutatására szolgál.

ÖSSZEFOGLALÁS
A Legionellosis a Legionellaceae családba tartozó Legionella baktérium által kiváltott súlyos tüdőgyulladás. Ebbe a kórokozó családba 48 faj és több mint 60 szerológiai csoport tartozik. Ezek közül körülbelül 20 faj okozhat emberben betegséget. Legionella fertőzéseknek a túlnyomó többségét a Legionella pneumophila okozza. A klinikai tünetek legtöbbször légiós betegséget mutatnak a Legionella fertőzést követően, de a fertőzés kialakulhat tüdőn kívül is, amikor a tüdő egyáltalán nem érintett, mint például a Pontiac láznál. A légiós betegség a nevét, az 1976-ban, Filadelfiában tartott Amerikai Légiós Kongresszus (American Legion Convention) alatt kitört járvány alapján kapta. A fertőzések 90%-ban a kórokozó a Legionella pneumophila, ezen belül a megbetegedések 80%-ért az 1-es szerológiai csoport a felelős. A Legionella baktérium egy kisméretű, gyengén festődő Gram-negatív, poláris flagellummal rendelkező pálca. A Legionella baktérium széles körben elterjedt, mind a természetes, mind az ember által létrehozott vízi élőhelyekben. Könnyen megtalálhatók  édesvízben, víztározókban, illetve ivóvíz rendszerekben. A Legionella sokféle kondíciót kibír, de Legionella szaporodásához a hőmérséklet a meghatározó Nosocomiális (egészségügyi ellátás során szerzett) fertőzésekért a kórház meleg víz rendszerében elszaporodott Legionella a felelős. A Légiós betegség lappangási ideje 2-10 nap. Kórházi felvételre szoruló betegeknél magas, sokszor 39.5°C (103°F) láz alakul ki. A köhögés sokszor a tüdőérintettség első jele. További tipikus tünetek a fejfájás, izomfájdalom, mellkasi fájdalom és nehezített légzés. Gasztrointesztinális jellegű panaszok is gyakoriak. A Légiós betegség (Legionnaires' disease, rövidítve LD) nem fertőző. A betegség cseppfertőzéssel terjed, de az
emberről emberre terjedése nem bizonyított. Gyenge immunitású személyek, mint például a transzplantáción átesett betegek, idősek, a dohányzók, krónikus obstruktív  tüdőbetegségben vagy veseelégtelenségben szenvedők nagyobb rizikónak vannak kitéve. A Légiós betegség (LD) diagnózisa nehéz, mert nincsenek specifikus tünetei, ami megkülönböztetné más tüdőgyulladástól. L. pneumophila fertőzés meglehetősen gyakori, de sok esetben nem ismerik fel, ezért nem diagnosztizálják. A Légiós betegség  felismerésében szerepet játszhat egy megfelelően specifikus, érzékeny és gyors tesztelési módszer. A Legionella pneumophila Gyors Tesztlap (vizelet) az 1-es szerotípusú Legionella pneumophila által termelt szolubilis antigént mutatja ki vizeletből.

ELV
Ez egy azonnal használható membrán alapú, arany kolloid részecskéket tartalmazó tesztlap, ami vizeletmintából mutatja ki a Legionella pneumophila LPS-t. A teszt érzékenysége és specifikussága a mono- és poliklonális anti-Legionella antitesteknek köszönhető. A nedvszívó membránba szárított, egér eredetű anti-Legionella antitesteket és arany kolloid konjugátumot, valamint a teszt (T) zónában kecskéből származó anti-Legionella antitesteket tartalmaz. Kontroll antitest a kontroll (C) zónában van. A felszívódó vizeletminta a konjugátumot rehidrálja, ami a mintával együtt vándorol tovább a tesztlapon. Amennyiben L. pneumophila vizeletben kiválasztódó antigénjei jelen vannak a mintában az anti-L.  pneumophila konjugátum és a L. pneumophila antigének által formált komplex a tesztlapon lévő anti-L. pneumophila reagens megköti. Az eredmény 15 perc elteltével piros csík kialakulása alapján olvasható le.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!