Menü
Ár:
693 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 10!
Termék címkék: drogteszt, gyorsteszt, katin

Katin (CAT150) tesztcsík vizelet mintából, 150 ng/ml, 1 db

Ár:
693 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 10!
Cikkszám: AC326 DCA-101-D 1x
Kód: 10699
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 693,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárt termék, kipróbálási és bemutató mintaként használható.

A Katin (KAT) Gyors Tesztcsík gyors síkáramlású immunkémiai teszt a katin vizeletből történő kimutatására 150ng/ml „cut-off” koncentrációnál. A teszt kimutat más rokon vegyületet is, ezért kérjük, nézze át a Használati Utasítás Analitikai Specificitás táblázatot.

Ez a vizsgálat csak előzetes analitikai eredményt ad. Az analitikai eredmény megerősítésére más, specifikus kémiai módszert kell használni. Gázkromatográfia/Tömegspektrometria (GC/MS) az elfogadott megerősítő módszer. Klinikai eredmények figyelembevétele és szakmai megítélése szükséges minden drogfogyasztási vizsgálatnál, különösen, ha az előzetes pozitív eredményt használjuk.

ÖSSZEFOGLALÁS

A Katinon, azaz benzoiletánamin, vagy β-keto-amfetamin egy monoamin alkaloida, ami Catha edulis (CAT) cserjében található és kémiailag az efedrin, Katinon, metKatinon és a többi amfetaminhoz hasonló. Az amfetaminnal, efedrinnel, metamfetaminnel és a mefedronnal együtt a stimuláló amfetamin psychiátriai szerek közé tartozik, és erős izgatottságot, étvágytalanságot okoz. Klinikailag gyakran használt depresszió, fáradtság, elhízás, gyomorfekély kezelésére. Először, mint Arab tea írták le, mivel a szerkezete és a farmakológiai hatása hasonló az amfetaminokéhoz, így "természetes amfetamin"-ként tartották számon. Körülbelül 10-14%-kal erősebb szer, mint az amfetamin. A Katimon körülbelül 2-3 óra múlva éri el a maximális koncentrációját a vérben  a Catha edulis leveleinek az elrágása után.. A tartózkodási átlagos ideje 5,2 +- 3. A Katinon felezési ideje 1,5 +- 0,8 óra. A felszívódás és a kiürülés két-kompartmenes formában irható le ezekből az adatokból. Ugyanakkor az elfogyasztott Katinonnak csak 7%-a szívódik vissza a vizeletből. Ez jelzi, hogy a Katinon lebomlik a szervezetben.    A Katinon szelektíven metabolizálódik R, S-(-)norefedrinre és Katininre. A keton csoport redukciója történt katinonról katininre redukálódott.

 A Katinon túlzott használata étvágytalanságot, feszültségérzetet, idegességet, álmatlanságot, illúziókat és pánikrohamokat okozhat. A drogfüggők idővel személyiségváltozáson mennek keresztül, és magasabb less a szívinfarktus rizikófaktora is. A World Anti-dopping Agency's tiltja (amit sportversenyeken, és az Olimpián is követnek) a katinon 5 µg/ml koncentrációnál magasabb értéket a vizeletben. A katin Convention on Psychotropic Substances alapján Schedule III drog.

ELV

A Katinon (KAT) Gyors Tesztcsík egy immunkromatográfiás vizsgálat, ahol a vizeletmintában jelenlevő drog és a drog konjugátum kompetitív kötődés elven „versenyez” az antitest kötődési helyeiért. A vizsgálat során a vizeletminta kapilláris elven szívódik fel. Amennyiben a katin koncentrációja a vizeletben az érzékenységi határ alatti, akkor nem a katin, hanem a rögzített katin-fehérje konjugátum telíti az antitestek kötődési helyeit, amit a tesztcsík teszt (T) zónájában megjelenő színes csíkot jelez. A színes sáv nem jelenik meg, ha a katin koncentrációja az érzékenységi koncentráció értéket meghaladja, mivel anti-katin antitest összes kötőhelye katinnal telítődik.

Drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg színes sáv a tesztcsík teszt (T) zónájában, míg a drog negatív, vagy a kimutatási érzékenység koncentrációnál kisebb katin koncentrációjú vizeletminta esetén színes sáv jelenik meg a teszt zónában. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában mindig megjelenik a színes sáv, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódás megfelelő volt.

KIVITELEZÉS / ÉRTÉKELÉS

 

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!