Menü
Ár:
12.820 Ft
10.000 Ft (9.524 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

HbA1c tesztlap vér mintából, 6-9%, 10 db

Ár:
12.820 Ft
10.000 Ft (9.524 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC703 OHA-402 *
Kód: 4561
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.000,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

2 doboz Lejárati ideje: 2024.08.31.

A HbA1c Gyors Tesztlap ( Teljes vér ) egy gyors immunokromatográfiás szemi-kvantitatív HbA1c érték becslésére teljes vérből a diabetes mellitus követésére.

ÖSSZEFOGLALÁS

Glikált hemoglobin (hemoglobin A1c, HbA1c, A1C, vagy Hb1c; rövid nevén Hb1c vagy HGBA1c a hemoglobin olyan formája, amit a vércukorszint 3 hónapos átlagértékének mérésére használnak. Mivel a vörösvérsejtek élettartama 4 hónap (120 nap), de nem egyszerre bomlanak le, így HbA1c szint mérése 3 hónapra limitált. A HbA1c hemoglobinból, a plazma glukóz hatásásra nem-enzimatikus úton glikációval alakul ki. A HbA1c a hemoglobin beta-N-1-deoxy fruktozil komponensének a mértéke. Az elnevezés az A típusú Hemoglobin kation cserés kromatográfiával szeparációjából ered. Az első frakció, a legtisztább Hemoglobin A rövidített nevén HbA0, a következő frakciók a HbA1a, HbA1b, és HbA1c, az elúciós sorrend alapján. A
módszerek finomodásával, több al-frakciót írtak le. Normál glukóz szint normál mennyiségű glikált hemoglobint eredményez. A plazma glukóz szintjével együtt a glikált hemoglobin frakció is kiszámíthatóan emelkedik, ami jól jelzi a vércukorszint emelkedését és, hogy esetleges beavatkozásra lehet szükség. Cukorbetegségben a magas glikált hemoglobinszint a nem megfelelő vércukorszint kontrollt jelez, ami szív-érrendszeri megbetegedéshez, veseelégtelenséghez, neuropátia, és retinopátia kialakulásához vezethet. I-es típusú cukorbetegeken végzett klinikai kutatás leírta, hogy azok a betegek, akiknek a HbA1c szintjét monitorozták hamarabb változtattak a kezelésen, ami jobb metabolikus kontrollt eredményezett, mint a vércukorszint vérben illetve vizeletben történő követése. Ennek ellenére egy másik kutatás azt találta, hogy a HbA1c 6% alá csökkentése inzulin és szulfonilurea készítményekkel (mindkettő túlzottan csökkentheti a vércukorszintet), magasabb mortalitási rátát eredményezett II-es típusú diabéteszes betegeknél, ezért a kutatást a tervezettnél hamarabb felfüggesztették. A negatív eredmény valószínűleg a kezelésre használt szerek következménye volt, ami az inzulin és szulfonilurea használatát jelenti az "intenzív" csoportban a LCHF (alacsony szénhidrát magas zsírtartalom) étrend, GlP-1 analóg és SGLT-2 inhibitorok helyett, amelyek nem okozzák a fent leírt problémákat és csökkentik a kardiovaszkuláris mortalitást.

ELV

A HbA1c Gyors Tesztlap (Teljes vér) egy fél-kvantitatív, membrán alapú immunkromatográfiás eljárás a HbA1c kimutatására emberi teljes vérből. A membrán anti-hemoglobin antitestekkel borított. A teszt kivitelezése közben a vérben lévő HbA1c reagál a membránba ágyazott anti-HbA1c konjugátummal. A kapilláris hatásra felszívódó keverék kromatografálódik, és a teszt zónában (T) reagál az anti-hemoglobin antitestekkel.  Ha a minta tartalmaz HbA1c, akkor egy színes csík jelenik meg. Ha a (T) teszt zónában nem jelenik meg színes csík az azt jelenti, hogy a minta vagy nem tartalmaz HbA1c, vagy a HbA1c,  szint alacsonyabb a teszt érzékenységi „cut-off” szintjénél.  Az eljárás ellenőrzésére a (C) kontroll zónában a tesztlap helyes működését mutató színes csík jelenik meg, igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS -ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!