Menü
Ár:
17.030 Ft (16.219 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

H-FABP/Myoglobin/CK-MB/Troponin I kombinált tesztlap vér, szérum vagy plazma mintából, 10 db

Ár:
17.030 Ft (16.219 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC514 CMA-445 *
Kód: 10532
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.703,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A H-FABP és Myoglobin/CK-MB/Troponin I Kombinált Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy gyors immunkromatográfiás eljárás az emberi H-FABP, Myoglobin, CK-MB és szívizom Troponin I (cTnI) teljes vérből, szérumból vagy plazmából történő kvalitatív kimutatására a szívinfarktus diagnosztizálásának elősegítésére (MI).

ÖSSZEFOGLALÁS

A Myoglobin (MYO), a kreatin-kináz MB (CK-MB) és a szívizom Troponin I (cTnI) olyan fehérjék, amelyek a szív károsodása után szabadulnak fel és kerülnek be a véráramba. A myoglobin egy 17,8kDa molekulatömegű heme-protein, amelyet általában a vázizomzatban és a szívizomban találunk.1 Az izomsejtek károsodása esetén a viszonylag kisméretű Myoglobin gyorsan felszabadul, és a véráramba kerül. Az infarktus után 2–4 órán keresztül a Myoglobin szintje mérhető módon növekszik, és legmagasabb értékét 9–12 órán belül éri el, miután 24–36 órán belül visszatér az alapértékhez.2,3 87.0 A kDa molekulatömegű CK-MB enzim szintén jelen van a szívizomban. 4 A kreatin-kináz egy olyan dimer molekula, amely két „M” illetve „B” jelöléssel ellátott alegysége három különféle izoenzimet alkot: CK-MM, CK-BB és CK-MB. A CK-MB a kreatin-kináz izoenzimje, amely a szívizomszövet anyagcseréjében játszik leginkább szerepet.5 A vérbe került CK-MB a szívinfarktus tüneteinek megjelenését követő 3–8 órán belül már észlelhető. A legmagasabb vérszintet 9–30 órán belül eléri és 48–72 órán belül visszatér az alapértékre.6 A szívizom Troponin I, egy 22,5kDa molekulatömegű, a szívizomban található protein.7 A Troponin I egy három alegység-komplex részét képezi a Troponin T és Troponin C-vel. A tropomiozin mellett ez a szerkezeti komplex szabályozza az aktomiozin kalcium-érzékeny ATPáz aktivitását a harántcsíkolt- és a szívizomban.8 Kardiális sérülés okozta fájdalom kezdete után 4-6. órán belül kerül a Troponin I a vérbe. A Troponin I felszabadulási metódusa hasonló a CK-MB-hez, de míg a CK-MB szintje 72 órán belül normalizálódik, a Troponin I szintje 6-10 napig emelkedett marad, így a szívkárosodás után hosszabb ideig lehet kimutatni.

A FABP egy újonnan bevezetett plazma marker az akut miokardiális infarktus (AMI) kimutatására. A FABP (15kD) plazma kinetikája nagyon hasonlít a myoglobinéhoz, mivel az emelkedett plazmakoncentráció az, AMI utáni 2 órán belül észlelhető, majd általában 18–24 órán belül normalizálódik. A FABP koncentrációja a vázizomban húszszor alacsonyabb, mint a szívizomszövetben, míg a myoglobin esetében ugyanaz a tartalom a szív- és csontvázszövetben, ezért a FABP-t jobban szív-specifikus, mint a myoglobin. A FABP-t hasznos biokémiai marker az AMI korai felméréséhez vagy annak kizárásához. A FABP hasznos plazma markernek tűnik a miokardiális infarktus kiterjedésének becslésére is. A FABP alkalmas immunológiai vizsgálat az akut miokardiális infarktus korai felismeréséhez, immunogén az antiszérum előállításához, valamint használható, mint tömeges FABP standard, FABP biokémiai és immunkémiai vizsgálatokhoz.

A H-FABP és a myoglobin/CK-MB/Troponin I Kombinált Gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy egyszerűen elvégezhető teszt, amely antitesttel bevont részecskék és befogó reagensek kombinációját használja a H-FABP, Myoglobin, CK-MB és a szívizom Troponin I (cTnI) kvalitatív kimutatására teljes vérben, szérumban vagy plazmában. A minimális kimutatási szint 8 ng/ml H-FABP, 50ng/ml myoglobin, 5ng/ml CK-MB és 0,5ng/ml Troponin I.

ELV

A H-FABP és Myoglobin/CK-MB/Troponin I Kombinált Gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy kvalitatív membrán alapú immunoassay a H-FABP, Myoglobin, CK-MB és szívizom Troponin I (cTnI) kimutatására teljes vérből, szérumból és plazmából. Membrán specifikus rögzített antitestet tartalmaz a teszt zónákban. A vizsgálat során a teljes vér, szérum, vagy plazma reagál a specifikus antitestekkel borított részecskékkel. A kapilláris hatásra felszívódó keverék reakcióba lép a reagenssel, és ez által színes csíkot alakul ki. A teszt zónában megjelenő színes csík pozitív eredményt jelent, ugyanakkor ennek hiánya negatív eredményt mutat. Az eljárás ellenőrzésére szolgál a kontroll zónában megjelenő csík, amely igazolja, hogy a mennyisége és a felszívódás is megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

feltöltés alatt

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!