Menü
Ár:
8.520 Ft (8.114 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

Giardia Lamblia tesztlap, 10 db

Ár:
8.520 Ft (8.114 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC210 IGL-602 *
Kód: 9303
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 852,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Giardia lamblia Gyors Tesztlap (Széklet)
Immunkromatográfiás vizsgálat a Giardia lamblia antigén kvalitatív kimutatására emberi székletből.

ÖSSZEFOGLALÁS
A parazitafertőzések napjainkban is nagyon súlyos egészségügyi problémát jelent világszerte. A Giardia lamblia a leggyakrabban előforduló, közönséges protozoa, a súlyos hasmenés egyik fő kórokozója, különösen immunkompromittált emberek esetében. A Giardia lamblia, ami Giardia intestinalis néven is ismert egy flagellált, a vékonybélben kolonizálódó és szaporodó parazita, amely giardiasist okoz. A parazita entrálisan lévő tapadókorongjaival kötődik a bélepitéliumhoz ahol bináris hasadással reprodukálódik. Egy 1991-es epidemiológiai tanulmányban leírták, hogy a Giardia-fertőzések emelkedő tendenciát mutatnak az Egyesült Államokban, ami 178 000 vizsgált mintából 6%-os előfordulási arányt jelent. Általában a betegségre jellemző, hogy egy rövid ideig tartó akut fázist egy krónikus szakasz követ. A G. lamblia által okozott fertőzés az akut szakaszban vizes, híg hasmenéssel és a trofozoiták eliminálásával jár. A krónikus szakaszban széklet ismét normálissá válik átmeneti cisztakibocsátással. A duodenális hám falán élősködő parazita malabszorpciót okoz. A villusok eltűnése és atrófiája duodenumban és a jejunumban problémákat okoz az emésztőrendszerben, ami súlycsökkenéshez és kiszáradáshoz vezethet. Ennek ellenére a fertőzések nagy része tünetmentesek marad. A G. lamblia diagnosztizálását mikroszkóp alatt végezzük, cink-szulfáton végzett flotálás vagy közvetlen, vagy közvetett immunfluoreszcencia, illetve metszetlapon megjelenített nem koncentrált mintákon. A gyorsteszt a G. lamblia cisztáiban és  trofozoitáiban jelen lévő 65kDA-os glikoprotein, a koproantigén kimutatásán alapul és 10 percen belül mutatja ki Giardia lamblia-t a székletmintákban.

ELV
A Giardia lamblia Gyors Tesztlap (Széklet) arany-kolloiddal bevont Giardia lamblia antitestre érzékeny nitrocellulóz membrán technológián alapul. A teszt érzékenységét a membránba szárított Giardia lamblia antigén és az arany kolloiddal konjugátum elleni antitest biztosítja. A székletmintát a teszthez mellékelt extraháló pufferrel kell hígítani. Amikor az extrahált minta a tesztlappal érintkezésbe kerül, a membránba szárított konjugátum és a minta passzív diffúzió elven vándorol a tesztlapon, amíg eléri és érintkezik a teszt (T) zónában levő anti- Giardia antitesttel. Amennyibe a minta tartalmaz a G. lamblia antigént, akkor a konjugátum-antigén komplex kötődik az anti- Giardia antitesthez, és színes csík jelenik meg. Az oldat tovább vándorol a kontrol (C)
zónába, ahol a mintát megköti a migráció-szabályozó konjugátum, ezáltal egy második színes csík jelenik meg, amely megerősíti, hogy a teszt megfelelően működik. Az eredmény 10 percen belül látható.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!