Menü
Ár:
543 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Termék címkék: drogteszt, gabapentin, gyorsteszt

Gabapentin (GAB) tesztcsík, 2000 ng/ml, 1 db

Ár:
543 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Cikkszám: AC325 DGAB-101 1x
Kód: 10688
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 543,40 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A Gabapentin (GAB) Gyors Tesztcsík (vizelet) egy gyors síkáramlású immunkémiai teszt a gabapentin vizeletből történő kimutatására 2000ng/ml „cut-off” koncentrációnál. A teszt kimutat más rokon vegyületet is, ezért kérjük, nézze át a Használati Utasítás Analitikai Specificitás táblázatot.

Ez a vizsgálat csak előzetes analitikai eredményt ad. Az analitikai eredmény megerősítésére más, specifikus kémiai módszert kell használni. Gázkromatográfia/Tömegspektrometria (GC/MS) az elfogadott megerősítő módszer. Klinikai eredmények figyelembevétele és szakmai megítélése szükséges minden drogfogyasztási vizsgálatnál, különösen, ha az előzetes pozitív eredményt használjuk.

ÖSSZEFOGLALÁS

A Gabapentin, amelyet többek között Neurontin néven forgalmaznak, amely az epilepszia kezelésére használatos gyógyszer(különösképp a részleges rohamok), neuropátiás fájdalmak, meleg hullámok és nyugtalan lábak szindróma esetén. 

A gabapentin gyakori mellékhatásai közé tartozik az álmosság és a szédülés. A súlyos mellékhatások között szerepel az öngyilkosság, agresszív viselkedés és gyógyszerreakció eozinofíliával fokozott kockázata és szisztémás tünetekkel. 2009-ben az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség figyelmeztetett az öngyilkossági gondolatok és magatartás fokozott kockázatára az olyan betegeknél, akik valamilyen görcs gátló gyógyszer szedésében részesülnek beleértve a gabapentint, amelyek használati utasításán feltüntetik ezt.

A Gabapentin orális hasznosulása, mint gabapentin enacarbil (gabapentinnek megfelelő) nagyobb vagy közelítően 68%-os, amely a teljes dózis (2,800 mg) átlagosan 75%-a. A Gabapentin kissé vagy egyáltalán nem metabolálódik. A maximális koncentráció (Tmax) megközelítően 2,1-2,6 óra múlva alakul ki a Gabapentin enacarbil porformulájából,egyszer 350-2,800mg) dózisból, ismételt adagolásnál (350-2,1000 mg) 1,6-1,9 óránál lesz maximális koncentráció.

A Gabapentin (GAB) Gyors Tesztcsík (vizelet) a gabapentin gyors kvalitatív kimutatására vizeletből, készülék nélkül.

A monoklonális antitestekkel borított tesztcsík szelektíven mutatja ki a vizeletben lévő emelkedett Gabapentin szintet. Gabapentin (GAB) Gyors Tesztcsík (vizelet) pozitív eredményt mutat, ha a Gabapentin koncentrációja a vizeletben eléri 2000ng/ml szintet, ami Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA, USA) javaslata szering világszerte elfogadott teszt érzékenységi szint.

ELV

A Gabapentin (GAB) Gyors Tesztcsík (vizelet) egy immunkromatográfiás vizsgálat, ahol a vizeletmintában jelenlevő drog és a drog konjugátum kompetitív kötődés elven „versenyez” az antitest kötődési helyeiért. A vizsgálat során a vizeletminta kapilláris elven szívódik fel. Amennyiben a gabapentin koncentrációja a vizeletben az érzékenységi határ alatti, akkor nem a gabapentin, hanem a rögzített gabapentin-fehérje konjugátum telíti az antitestek kötődési helyeit, amit a tesztcsík teszt (T) zónájában megjelenő színes csíkot jelez. A színes sáv nem jelenik meg, ha a gabapentin koncentrációja az érzékenységi koncentráció értéket meghaladja, mivel anti-gabapentin antitest összes kötőhelye gabapentinnel telítődik.

Drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg színes sáv a tesztcsík teszt (T) zónájában, míg a drog negatív, vagy a kimutatási érzékenység koncentrációnál kisebb gabapentin koncentrációjú vizeletminta esetén színes sáv jelenik meg a teszt zónában. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában mindig megjelenik a színes sáv, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódás megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS 
Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!