Menü
Ár:
2.150 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:csomag
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!

Ferritin félkvantitatív tesztlap vér, szérum vagy plazma mintából, 30 ng/ml, 2 db

Ár:
2.150 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:csomag
Maximálisan rendelhető mennyiség: 2!
Cikkszám: AC702 OFE-T402-D 2x
Kód: 10706
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.075,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárt teszt, kipróbálási, bemutató mintaként használható.

Gyorsteszt, a Ferritin Félkvantitatív kimutatására szérum plazma vagy teljes vérmintából a vashiányos vérszegénység (anémia) diagnosztizálására. 

Csak szakember által végzett in vitro diagnosztikai felhasználására!

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A Ferritin Fél-Kvantitatív Gyors Tesztlap egy immunkromatográfiás eljárás a humán ferritin fél-kvantitatív kimutatására szérum, plazma vagy teljes vérmintából, férfiaknál 30ng/ml érzékenységi koncentráció, nőknél 13ng/ml koncentráció („cut-off”) felett.

ÖSSZEFOGLALÁS

A ferritin egy univerzális, minden sejtben megtalálható, intracelluláris, a sejtműködésben fontos vas tárolásáért és szabályozott kibocsájtásért felelős fehérje. A plazma ferritin a szervezetben tárolt vas teljes mennyiségének közvetett markere; ezért a szérum ferritint a vashiányos vérszegénység diagnosztikai tesztjeként használják.

Számos laboratóriumban meghatározták a normál ferritin vérszintet, amely a továbbiakban referencia tartományként használható. A legtöbb szövetben a ferritin a fő vastároló fehérje. Az emberi ferritin molekula tömege megközelítőleg 450,000 Dalton, amelyet körül vesz számos, 4,000 vasatomból álló fehérje héj. Normál körülmények között a ferritinben tárolt vas a szervezetben található vas 25%-át teszi ki. Ezen kívül a ferritinnek számos izomerje is van. Ha a ferritin szintje alacsony, fennáll a vashiány veszélye, ami vérszegénységhez vezethet. Az alacsony ferritin pajzsmirigy alulműködésre, C-vitamin-hiányra vagy cöliákiára is utalhat. Alacsony szérum ferritinszint figyelhető meg néhány nyugtalan láb szindrómában szenvedő betegnél, ami ugyan nem feltétlenül kapcsolódik az anémiához, de talán az alacsony vasraktárak szerepet játszhatnak a szindróma kialakulásában, vérszegénység nélkül is.

ELV

A Ferritin Fél-Kantitatív Gyors Teszt egy fél-kvantitatív, síkáramlású immunkromatográfiás eljárás a humán ferritin tartalmának kimutatására teljes vérből, szérumból, vagy plazmából. A membrán specifikus anti-ferritin poliklonális antitesteket tartalmaz a (T) teszt zónában. A membrán a referencia zónában kecske anti-nyúl IgG-vel előkezelt. Az aranyrészecskék pedig anti-ferritin monoklonális antitesttel és nyúl IgG-vel van bevonva. A vizsgálat során a teljes vér, szérum, vagy plazma minta reagál a specifikus, anti-ferritin poliklonális antitestekkel borított részecskékkel. A kapilláris hatásra felszívódó keverék kromatografálódik, és reakcióba lép az anti-ferritin poliklonális antitestekkel és a specifikus komplex reagenssel színes csíkot képez. A csík a teszt zónában (T) sötétebb, mint a referencia zónában (R), akkor a ferritin koncentrációja meghaladja a 30ng/ml érzékenységi szintet (cut-off). Ha a ferritin koncentrációja alacsonyabb, mint 30ng/ml, de több mint 13ng/ml, a tesz csík (T) színintenzitása kisebb a referencia csíknál (R). Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában megjelenő színes csík mutatja a tesztlap helyes működését igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

HASZNÁLATMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő