Menü
Ár:
12.820 Ft
8.400 Ft (8.000 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Termék címkék: D vitamin, D-vitamin teszt, gyorsteszt

D-vitamin tesztlap, vér mintából, 30 ng/ml, 10 db

Ár:
12.820 Ft
8.400 Ft (8.000 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC710 OVD-402-D
Kód: 9626
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 840,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2023.12.31. és 2024.02.28. Ellenőrzött, meghosszabbítva: 2024.06.30. illetve 2024.08.31.

D-vitamin Gyors Tesztlap (Teljes vér) egy immunkromatográfiás eljárás a 25-hydroxyvitamin D (25 (OH) D) szemi-kvantitatív kimutatására emberi ujjbegyből vett teljes vérmintából. A teszt érzékenysége („cut-off”) koncentráció 30 ± 4ng/ml. Ez a teszt alkalmazható a D-vitamin hiány előzetes szűrésére, illetve diagnosztizálására.

ÖSSZEFOGLALÁS

A D-vitamin Gyors Tesztlap egy immunkromatográfiás eljárás a 25-hydroxyvitamin D (25 (OH) D) fél-kvantitatív kimutatására emberi ujjbegyből vett teljes vérmintából. A teszt érzékenysége („cut-off”) koncentráció 30 ± 4ng/ml. Ez a teszt alkalmazható a D-vitamin hiány előzetes szűrésére, illetve diagnosztizálására.

A D-vitamin egy zsírban oldódó szekoszteroid, ami fokozza a kalcium, vas, magnézium, foszfát és cink felszívódását a belekből. Az emberi szervezetnek a D2 és D3 vitaminok a legfontosabbak. A D3 vitamin UV fény hatására a bőrben keletkezik, míg a D2 vitamint nagyrészt ételek fogyasztásával kapja meg a szervezet. A D-vitamin a májban metabolizálódik, és 25-hydroxy-vitamin-D alakul át. Gyógyászatban a 25-hydroxy-vitamin-D vérszint meghatározását használjuk a Vitaminhiány –D hiány kimutatására. A 25-hydroxy-vitamin-D (D2 és D3) koncentrációja a vérben, a legjobb jelzést adja a szervezetben kialakult vitaminhiánynak, ami globális szinten jelenik meg. Az emberi szervezet sejtjeiben található D-vitamin receptorok igazolják, hogy gyakorlatilag minden sejtnek szüksége van D-vitaminra az optimális működés érdekében.A D-vitaminhiány sokkal súlyosabb következményekkel jár, mint azt korábban gondolták. D-vitamin hiányhoz kapcsoltak több súlyos betegséget, mint például osteoporosis, Sclerosis Multiplex, szív és érrendszeri rendellenességek, terhességi komplikációk, diabétesz, depresszió, sztrók, autoimmun betegségek, influenza, különböző rákbetegségek, fertőző betegségek, Alzheimer kór, elhízás, és megemelkedett halálozási arány. Ezért, napjainkban a D-vitamin szint tesztelését az „orvosilag szükséges szűrési vizsgálatok” közé sorolták, mivel a megfelelő D-vitamin szint nemcsak a csontok egészségét biztosítják, hanem az általános egészségérzetet és jóllétet is elősegíti.

Érzékenység (cut-off szint): 30 ± 4ng/ml

ELV

A D-vitamin Gyors Teszt a kompetitív kötődés elvén alapuló imunnoassay.  A vizsgálat során a kapilláris hatására felszívódó keverék kromatografálódik. A (T) teszt zónában membrán specifikus antigénekkel borított. A teszt kivitelezése közben a mintában lévő 25(OH) D és a teszt zóna 25 (OH) D tartalma versenyzik a limitált mennyiségű anti-25 OH Vitamin D antitestekért a konjugátumban. Minél magasabb a 25 (OH) D koncentráció a mintában annál élesebb lesz a színes csík a teszt zónában. Az eredményt a csomagolásban található színskála alapján kell értékelni.

Az eljárás ellenőrzésére a kontroll zónában megjelenő színes csík mutatja a tesztlap helyes működését igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS- ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!