Ár:
45.000 Ft (42.857 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

COVID korona vírus 2019-nCoV IgG/IgM tesztlap, vér/szérum/plazma, 25x

Ár:
45.000 Ft (42.857 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC200 INCP-402 2020
Kód: 10783
Elérhetőség: Előrendelhető
Egységár: 1.800,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

COVID-2019-nCOV IgG/IgM tesztlap (csak professzionális felhasználásra)

A tesztet csak egészségügyileg képzett szakszemélyzet végezheti. Mivel az eredmények értékelésénél figyelembe kell venni a vizsgált beteg állapotát, panaszait, anamnézisét és az őt ért környezeti hatásokat.  A teszt a pillanatnyi immunológiai állapotot jelzi. Az ellenanyag termelés az infekció erősségétől és a fertőződött ember immunállapotától függ, annak reagáló képességétől.
 
A COVID-19 szerológiai tesztnek is van, úgynevezett “Cut off” szintje, vagyis csak bizonyos mennyiség felett mutat pozitivitást. Ezt az értékelésnél, a fentiek figyelembevételével kell nagyon gondosan  elemezni.
Az IgG és az IgM globulinok különböző mértékben küzdenek a Corona vírussal szemben és hol egymástól elkülönülő, hol egymást fedő időpontban mutatnak pozitivitást
Ebből a pozitivitás  értékből  nem lehet következtetni a beteg állapotára, csak arra, hogy a vizsgált személyt a COVID-19 vírus megfertőzte, amire kicsi, közepes vagy erős ellenanyag képzéssel reagált a szervezet.
Ha az anamnézis és a környezet értékelés nem mutat összefüggést a teszt  pozitív eredményével, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgált személy már átesett a fertőzésen és megfelelő védettséggel rendelkezik.
Mint minden gyorstesztnél, ebben az esetben sem elegendő egy vizsgálat. “Egy vizsgálat, nem vizsgálat” mondja a diagnosztikai laboratóriumi mondás, vagyis meg kell ismételni a vizsgálatot 3-5 nap múlva a pozitivitás függvényében.
Minden halvány csíkot a tesztvonalaknál pozitív eredményként kell értékelni.
 
Amennyiben a teszt vonalaknál nem jelenik meg egyetlen csík, halvány csík sem, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezet még nem találkozott COVID-19 vírussal, nem fertőződött meg, vagy olyan alacsony volt a fertőződöttsége, hogy azzal a szervet immunválaszai elbántak, és a kimutathatósági határ alatt van. Ha a teszt negatív értékelése, a körülmények értékelésével összhangban van, akkor a teszt  értékelése a vizsgált időpontban negatív. Ha eltérés van az anamnézis és a környezeti hatás befolyásolhatósága és a teszt negatív eredménye  között, akkor a tesztet 3-5 nap múlva meg kell ismételni.
 
A teszt csak tájékoztat és segít a beteg fertőződöttségének értékelésében a vizsgáló egészségügyi szakszemélyzetnek abban, hogy dönthessenek a vizsgált személlyel kapcsolatos teendőkről. Dönthessenek arról, hogy kell-e  PCR teszttel megerősíteni a fertőzöttséget, kórházi vagy lakás karanténba kell küldeni a beteget, vagy tünetmentes, gyógyult átesett fertőzésen, szervezetében kialakult a védettség és ennek  figyelembevételével mehet dolgozni, közösségbe, mivel már nem fertőz és nem beteg.
 
Ez a hármas összefüggés –teszt, anamnézis, környezet- értékelésének szükségessége nem teszi lehetővé, hogy a tesztet önellenőrzésére, otthoni körülmények között végezzék, így ilyen típusú alkalmazása tilos.
Magánszemélyeket NEM szolgálunk ki ebből a tesztből.
Forgalmazó/Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!