Menü
Ár:
1.100 Ft
735 Ft (700 Ft + ÁFA)
Menny.:db

COVID-19 IgG/IgM antitest tesztlap, vér/szérum/plazma, 1 db

Ár:
1.100 Ft
735 Ft (700 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: AC271 INCP-402-1x-D
Kód: 10797
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 735,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2023.12.31. Ellenőrzött, meghosszabbítva: 2024.12.31. Minőségi hosszabbítást mellékeljük a rendeléshez.

COVID-2019-nCOV IgG/IgM tesztlap (csak professzionális felhasználásra)

2019-nCoV IgG/IgM Gyors Tesztlap egy immunkromatográfiás eljárás, ami a 2019-nCoV ellen kialakult IgG és IgM antitestek teljes vérből, szérumból és plazmából történő kvalitatív kimutatására.

ÖSSZEFOGLALÁS

A β törzshöz tartozó COVID-19 koronavírus akut légúti fertőzést okoz. Az emberek általában fogékonyak rá. Jelenleg ez az újfajta koronavírus által fertőzött emberek a főforrásai a fertőzésnek, ugyanakkor az aszimptomatikus tüneteket mutató emberek is lehetnek fertőzőforrások. Az epidemiológiai vizsgálatok eredményei alapján a lappangási idő 1-14 nap, legtöbbször 3-7 nap. A manifesztálódott betegséget jelzi a láz, fáradság és száraz köhögés. Néhány esetben orrdugulás, orrfolyás, torokgyulladás, izomfájdalom és hasmenés előfordulhat.

ELV

A 2019-nCoV IgG/IgM Gyors Tesztlap (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy membrán alapú immunkromatográfiás vizsgálat a 2019-nCoV ellen kialakult IgG és IgM antitestek kvalitatív kimutatására irányul. teljes vérből, szérumból és plazmából. A teszt két komponensből (IgG és IgM komponensek) áll. Az IgG tesztzóna anti-human IgG bevonatú. A teszt kivitelezése közben a tesztlapon a minta reakcióba lép a 2019-nCoV antigénnel bevont részecskékkel. A keverék a membránon a kapilláris erőhatására kromatografálódik és amennyiben a minta tartalmaz 2019-nCoV IgG antitestet, a keverék az IgG teszt zónában reagál az anti-human IgG-vel és ennek eredményeként színes csík jelenik meg az IgG teszt zónában. Hasonlóképpen, az IgM teszt zóna anti-human IgM bevonatú és a minta tartalmaz 2019-nCoV IgM antitestet, a konjugátum-minta keverék az IgM teszt zónában reagál az anti-human IgM-mel, és ennek eredményeként színes csík jelenik meg az IgM teszt zónában. Tehát, ha a minta 2019-nCoV IgG antitestet tartalmaz, akkor színes csík jelenik meg az IgG teszt zónában. Ha a minta 2019-nCoV IgM antitestet tartalmaz, akkor színes csík jelenik az IgM teszt zónában. Amennyiben a minta nem tartalmaz 2019-nCoV antitesteket a teszt zónákban nem jelenik meg színes csík, ami negatív eredményt jelez. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában a tesztlap helyes működését mutató színes csík jelenik meg, igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

FONTOS INFORMÁCIÓK

A tesztet csak egészségügyileg képzett szakszemélyzet végezheti. Mivel az eredmények értékelésénél figyelembe kell venni a vizsgált beteg állapotát, panaszait, anamnézisét és az Őt ért környezeti hatásokat.  A teszt a pillanatnyi immunológiai állapotot jelzi. Az ellenanyag termelés az infekció erősségétől és a fertőződött ember immunállapotától függ, annak reagáló képességétől.
A COVID-19 szerológiai tesztnek is van, úgynevezett “Cut off” szintje, vagyis csak bizonyos mennyiség felett mutat pozitivitást. Ezt az értékelésnél, a fentiek figyelembevételével kell nagyon gondosan  elemezni.
Az IgG és az IgM globulinok különböző mértékben küzdenek a korona vírussal szemben és hol egymástól elkülönülő, hol egymást fedő időpontban mutatnak pozitivitást
Ebből a pozitivitás  értékből  nem lehet következtetni a beteg állapotára, csak arra, hogy a vizsgált személyt a COVID-19 vírus megfertőzte, amire kicsi, közepes vagy erős ellenanyag képzéssel reagált a szervezet.
Ha az anamnézis és a környezet értékelés nem mutat összefüggést a teszt  pozitív eredményével, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgált személy már átesett a fertőzésen és megfelelő védettséggel rendelkezik.
Mint minden gyorstesztnél, ebben az esetben sem elegendő egy vizsgálat. “Egy vizsgálat, nem vizsgálat” mondja a diagnosztikai laboratóriumi mondás, vagyis meg kell ismételni a vizsgálatot 3-5 nap múlva a pozitivitás függvényében.
Minden halvány csíkot a tesztvonalaknál pozitív eredményként kell értékelni.
Amennyiben a teszt vonalaknál nem jelenik meg egyetlen csík, halvány csík sem, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezet még nem találkozott COVID-19 vírussal, nem fertőződött meg, vagy olyan alacsony volt a fertőződöttsége, hogy azzal a szervezet immunválaszai elbántak és a kimutathatósági határ alatt van. Ha a teszt negatív értékelése, a körülmények értékelésével összhangban van, akkor a teszt  értékelése a vizsgált időpontban negatív. Ha eltérés van az anamnézis és a környezeti hatás befolyásolhatósága és a teszt negatív eredménye  között, akkor a tesztet 3-5 nap múlva meg kell ismételni.
A teszt csak tájékoztat és segít a beteg fertőződöttségének értékelésében a vizsgáló egészségügyi szakszemélyzetnek abban, hogy dönthessenek a vizsgált személlyel kapcsolatos teendőkről. Dönthessenek arról, hogy kell-e  PCR teszttel megerősíteni a fertőzöttséget, kórházi vagy lakás karanténba kell küldeni a beteget, vagy tünetmentes, gyógyult átesett fertőzésen, szervezetében kialakult a védettség és ennek  figyelembevételével mehet dolgozni, közösségbe, mivel már nem fertőz és nem beteg.
Ez a hármas összefüggés –teszt, anamnézis, környezet- értékelésének szükségessége nem teszi lehetővé, hogy a tesztet önellenőrzésére, otthoni körülmények között végezzék, így ilyen típusú alkalmazása nem javasolt.
 
Háziorvos, Munkaorvos, Iskolaorvos, Sportorvos, Védőnők, Kórházak, Magánklinikák, Egyéb egészségügyi szolgáltató cégeknek ajánljuk. 
 
KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS
A készlet tartalma:
1 db COVID-19 IgG/IgM tesztlap,
1 db pipetta,
1 db Puffer,
1 db Vérvételi lándzsa,
1 db Fertőtlenítő kendő
1 db Használati utasítás
Forgalmazó/Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!