Menü
Ár:
1.130 Ft
750 Ft (714 Ft + ÁFA)
Menny.:db

COVID-19 Antigén tesztlap, orrgarat mintavevő, 1 db

Ár:
1.130 Ft
750 Ft (714 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: AC251 INCP-ACO502-1D
Kód: 10876
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 750,00 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2023.12.31. Ellenőrzött, meghosszabbítva: 2024.12.31. Minőségi hosszabbítást mellékeljük a rendeléshez.

A COVID-19 Antigén Gyors Teszt egy kromatográfiai immuneljárás az emberi orrgaratban jelen lévő SARS-CoV-2 antigének kvalitatív kimutatására.

Csak professzionális in vitro diagnosztikai használatra.

Háziorvos, Munkaorvos, Iskolaorvos, Sportorvos, Védőnők, Kórházak, Magánklinikák, Egyéb egészségügyi szolgáltató cégeknek ajánlott.

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (orrgarat kenet mintavevő) gyors kromatográfiás immuneljárás a SARS-CoV-2 antigének orrgarat kenet mintából történő kvalitatív kimutatására. Az eredmények a SARS-CoV-2 antigének kimutatására vonatkoznak. A fertőzés akut szakaszában általában a légutak felső részéből nyert mintából mutatható ki az antigén. A pozitív eredmény a vírus antigének jelenlétét igazolják, de klinikai kép és a beteg kórtörténete, valamint egyéb diagnosztikai információk szükségesek a fertőzés megállapításához. A pozitív eredmények nem zárják ki a bakteriális illetve más vírusokkal való fertőzöttséget.  A negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 fertőzést, és nem használhatók egyedüli alapként kezelési döntések meghozatalára. A negatív eredményeket feltételezhetőnek kell tekinteni és amennyiben szükséges, molekuláris vizsgálattal megerősíteni. Negatív eredmény esetén figyelembe kell venni a beteg lehetséges COVID-19 fertőződési expozícióját, a kórelőzményt és a COVID-19-nek megfelelő a klinikai tüneteket is.

ELV

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (orrgarat kenet mintavevő) egy membrán alapú immunkromatográfiás vizsgálat a SARS-CoV-2 antigén orrgarat kenet mintából történő kvalitatív kimutatására. A teszt zóna SARS-CoV-2 antitesttel van bevonva. A teszt kivitelezése közben a tesztcsíkon a minta reakcióba lép a SARS-CoV-2 antigénnel bevont részecskékkel. A kapilláris elven felszívódó mintakeverék kromatografálódik és a teszt zónában reagál a SARS-CoV-2 antitesttel. Amennyiben a minta tartalmaz SARS-CoV-2 Antigént színes csík jelenik meg a teszt zónában, ami pozitív eredményt jelent. Amennyiben a minta nem tartalmaz SARS-CoV-2 Antigént színes csík nem jelenik meg a teszt zónában, az eredmény negatív.

Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában a tesztlap helyes működését mutató színes csík jelenik meg, igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS – ÉRTÉKELÉS

Minta előkészítése, a teszt kivitelezése

Érzékenység, Specificitás és Pontosság

 • Relatív érzékenység      90.4%
 • Relatív specificitás         99.5%
 • Pontosság         97.6%

A doboz tartalma

 • 1 db COVID-19 Antigén tesztlap,
 • 1 db Orrgarat mintavevő,
 • 1 db Puffer,
 • 1 db Extrakciós cső,
 • 1 db Cseppentő,
 • 1 db Folyamatábra,
 • 1 db Veszélyes hulladék-tasak (simítózáras),
 • 1 db Használati utasításMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő