Menü
Ár:
8.510 Ft (8.105 Ft + ÁFA)
Menny.:dob

Clostridium difficile GDH tesztlap,széklet,10x

Ár:
8.510 Ft (8.105 Ft + ÁFA)
Menny.:dob
Cikkszám: AC204-ICDG-602 *
Kód: 10014
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 851,00 Ft/db/doboz

Leírás és Paraméterek

AClostridium difficile GDH Gyors Tesztlap (Széklet) egy immunkromatográfiás eljárása Clostridium difficile GDH antigen kvalitatív kimutatására emberi székletből.

ÖSSZEFOGLALÁS

A Clostridium difficile egy opportunisztikus, anaerobic baktérium, amely a bélrendszer antibiotikum kezelés következtében megváltozott flórájában szaporodik el. A Clostridium difficile toxinogén törzsei az enyhe hasmenéstől, ahalálos kimenetelűálhártyás (pszeudomembrános) vastagbél-gyulladáshoz vezethet4. A betegséget a C.difficile toxinogén törzsei által termelt kétféle toxin okozza: Toxin A (szövetkárosító enterotoxin) és Toxin B (cytotoxin). Egyes törzsek mindkét féletoxint,Toxin A-t, és Toxin B-ttermelik, mások csak a Toxin B-t. Egy lehetséges harmadik(binary) toxinkórokozó szerepe még vitatott. A Glutamate Dehydrogenase (GDH) használata, minta C.difficile proliferáció antigén markere nagyon hasznosnak bizonyul, mivel mindegyiktörzs magas koncentrációban termeli ezt az enzimet5, A Clostridium difficile GDH Gyors Tesztlap (Széklet) kimutatja a C. difficile specifikus GDH-tszékletmintából. Pozitív eredményt tovább kell vizsgálni, a baktérium toxintermelésének kimutatására.

ELV

A Clostridium difficile GDH Gyors Tesztlap (Széklet) aranykolloiddal borítottmembrán alapú teszt. A nitrocellulóz membrán aClostridium difficile (GDH) antigénnel érzékenyített antitesttel van bevonva1. A Clostridium difficile (GDH) specifikus antitest konjugálódik azarany kolloid részecskékkel. Ezt a konjugátumot szárítják a poliészter tesztlapra.A székletmintát a teszthez járó pufferrel kell hígítani. Amikor a széklet szuszpenzió érintkezésbe lép a membránnal, ott passzív diffúzióval halad előre,és a minta-konjugátum reakcióba lép a membránhoz kötöttanti-Clostridium antitesttel.Ha a mintában van C. difficile GDH, akkor a konjugatum-antigén komplex kötődni fogazanti-C.diff.GDH reagenssel, és színes csíkot (piros) képez.A minta tovább vándorol és a kontroll zónában reagál a megkötőágenssel, és egy második piros csíkot képez, ami azt igazolja, hogy a teszt jól működött. Az eredmény 10 percen belül látható.

KIVITELEZÉS -ÉRTÉKELÉS

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek