Menü
Ár:
9.290 Ft (8.848 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz

C-reaktív protein (CRP) félkvantitatív tesztcsík, 10 µg/ml, 20 db

Ár:
9.290 Ft (8.848 Ft + ÁFA)
Menny.:doboz
Cikkszám: AC502 CCR-U401 *
Kód: 10523
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 464,50 Ft/db

Leírás és Paraméterek

A CRP Fél-Kvantitatív Gyors Tesztcsík (Teljes vér/Szérum/Plazma) egy gyors immunkémiai kromatográfiás eljárás a humán CRP fél-kvantitatív kimutatására teljes vérből, szérumból vagy plazmából, ami elősegíti a gyulladásos folyamatok diagnosztizálását. A teszt érzékenysége 10 μg/ml.

ÖSSZEFOGLALÁS

A beteg szérumában lévő C-reaktív Protein (CRP) összefüggésben van heveny fertőzésekkel, nekrotikus folyamatokkal és különféle gyulladással járó megbetegedésekkel. A CRP szérumszintje és a gyulladásos folyamat szoros összefüggésben van. A beteg szérumában a CRP szint monitorozása megmutatja a kezelés hatékonyságát, illetve a beteg jobbulását.3 Különösen fontos a bakteriális és virális fertőzések elkülönítéséhez.

ELV

A CRP Fél-Kvantitatív Gyors Tesztcsík (Teljes vér/Szérum/Plazma) kimutatja a C-reaktív protein jelenlétét a tesztcsíkon megjelenő színes sávok vizuális megjelenésével. A minta felszívódik a tesztcsík kezdetétől a végéig. Amennyiben a minta tartalmaz CRP-t, akkor az kötődik a CRP antitesttel borított részecskéivel, majd konjugálódik a piros arany kolloid részecskékkel  és színes vonal jelenik meg.  A  CRP-antitest-piros-arany komplex a mintával együtt diffundál a membránban, azért, hogy kapcsolódjon a második antitesttel borított részecskékkel. A CRP-antitest-arany-komplexe a második antitest hatására elmozdul és színes vonalat képez. A CRP mennyiségétől függ a színes vonal.. Amennyiben a minta több CRP-t tartalmaz, akkor a  vonal  színe erősebb lesz.

A kontroll (C) zónában mindig megjelenik egy színes vonal.. Az eljárás ellenőrzése a (C) kontroll zónában megjelenő színes vonal, ami igazolja a tesztcsík helyes működését, illetve annak helyességét, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS 

POZITÍV EREDMÉNY

  • a kontroll (C) és a teszt (T3) zónában jelenik meg színes vonal, a CRP szint legalább 10μg/l.
  • a kontroll (C) és a teszt (T3 és T2) zónában jelenik meg színes vonal, a CRP szint legalább 40μg/l.
  • a kontroll (C) és a teszt (T3, T2 és T1) zónában jelenik meg színes vonal, a CRP szint legalább 80μg/l.

NEGATÍV EREDMÉNY

  • Csak a kontroll zónában (C) jelenik meg színes vonal, a teszt zónában (T) nem, a CRP szint alacsonyabb, mint 10μg/l.

NEM ÉRTÉKELHETŐ:

  • A kontroll zónában (C) nem jelenik meg vonal. A hibát a nem megfelelő mennyiségű minta, vagy a teszt kivitelezési hibája, esetleg a tesztcsík hibája, de akár a lejárt szavatosságú tesztcsík használata okozhatja. A vizsgálatot új tesztcsíkkal meg kell ismételni! A ismétlődő hibáról kérjük, tájékoztassa a szállítóját.
Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!