Menü
Ár:
208 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 5!
Termék címkék: benzodiazepin, drogteszt, gyorsteszt

Benzodiazepin (BZO300) tesztcsík, 200 ng/ml, 1 db

Ár:
208 Ft
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Maximálisan rendelhető mennyiség: 5!
Cikkszám: AC312 DBZ-101-D 1x
Kód: 5444
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 208,01 Ft/db

Leírás és Paraméterek

Lejárati idő: 2021.11.30. Kipróbálási mintaként használható.

A Benzodiazepin (BZO) Gyors tesztcsík gyors síkáramlású immunkémiai teszt a Benzodiazepin vizeletből történő kimutatására 200ng/ml koncentráció felett (cut-off szint). A teszt kimutat más rokon vegyületet is, ezért kérjük, nézze át a Használati Utasítás Analitikai Specificitás táblázatot.

Ez a vizsgálat csak előzetes analitikai eredményt ad. Az analitikai eredmény megerősítésére más, specifikus kémiai módszert kell használni. Gázkromatográfia/Tömegspektrometria (GC/MS) az elfogadott megerősítő módszer. Klinikai eredmények figyelembevétele és szakmai megítélése szükséges minden drogfogyasztási vizsgálatnál, különösen, ha az előzetes pozitív eredményt használjuk.

ÖSSZEFOGLALÁS

Benzodiazepineket nyugtatóként műtéti és egyéb orvosi beavatkozások során, valamint epilepsziás rohamok és alkohol elvonási szindróma kezelésére is használják. Hatásukat a gamma-aminobutiril-sav (GABA) receptorokon keresztül fejtik ki. Napjainkban a benzodiazepineket előnyben részesítik a barbiturátokkal szemben az idegesség és az álmatlanság kezelésében a kedvezőbb hatékonyság és mellékhatások miatt.

Függőség kialakulásának veszélye megnő, ha a benzodizepin készítményt gyakran (naponta), hónapokon keresztül, magas dózisban szedi a beteg. A szer hirtelen abbahagyása alvászavarokat, gyomor-bélrendszeri zavarokat, általános rossz közérzetet, csökkent étvágyat, izzadást, remegést, gyengeséget, idegességet és percepciós zavarokat okoz.

A benzodiazepineknek nagyon csekély része ürül ki a vizelettel változatlan formában, (kevesebb, mint 1%), nagyobbik része konjugált formában távozik a szervezetből. A benzodiazepineket 3-7 napig lehet kimutatni a vizeletben.

A Benzodiazepin (BZO) Gyors Tesztcsík (vizelet) a benzodiazepin gyors kvalitatív kimutatására vizeletből, műszer nélkül. A monoklonális antitestekkel borított tesztcsík szelektíven mutatja ki a vizeletben lévő emelkedett Benzodiazepin szintet. Benzodiazepin (BZO) Gyors Tesztcsík pozitív eredményt mutat, ha a Benzodiazepin koncentrációja a vizeletben eléri a „cut-off” szintet.

ELV

A Benzodiazepin (BZO) Gyors Tesztcsík egy immunkromatográfiás vizsgálat, ahol a vizeletmintában jelenlevő drog és a drog konjugátum kompetitív kötődés elven „versenyez” az antitest kötődési helyeiért. A vizsgálat során a vizeletminta kapilláris elven szívódik fel. Amennyiben a Benzodiazepin koncentrációja a vizeletben az érzékenységi határ „cut-off” szint alatti, akkor nem a Benzodiazepin, hanem a rögzített Benzodiazepin-fehérje konjugátum telíti az antitestek kötődési helyeit, amit a tesztcsík teszt (T) zónájában megjelenő színes vonal jelez. A színes vonal nem jelenik meg, ha a benzodiazepin koncentrációja az érzékenységi koncentráció értéket meghaladja, mivel anti-benzodiazepin antitest összes kötőhelye benzodiazepinnel telítődik.

Drog-pozitív vizeletminta esetén nem jelenik meg színes vonal a tesztcsík teszt (T) zónájában, míg a drog negatív, vagy a kimutatási érzékenység koncentrációnál kisebb Benzodiazepin koncentrációjú vizeletminta esetén színes vonal jelenik meg a teszt zónában. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) zónában mindig megjelenik a színes vonal, igazolva, hogy a minta mennyisége és a felszívódás megfelelő volt.

KIVITELEZÉS - ÉRTÉKELÉS

Importőr VITANI Egészségügyi Kft

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!